Hirdetés

Máris szemez az LPDDR5X-szel a Samsung

Komoly teljesítményre és relatíve alacsony fogyasztásra lehet számítani.

A JEDEC a nyáron publikálta az LPDDR5X szabvány specifikációját, és a Samsung nem szeretne késlekedni, így bejelentették rá az iparág első LPDDR5X szabványú memóriájukat, mely az új generációs mobil eszközök alapja lesz elsődlegesen a csúcskategóriában.

A dél-koreai óriáscég fejlesztése 8533 MHz-es effektív órajelen üzemel, ami 16 bites csatorna mellett 17 GB/s-os memória-sávszélességet biztosít. Ez 33%-kal jobb teljesítményt kínál a leggyorsabb LPDDR5-höz viszonyítva, miközben a maximális üzemfeszültség maradt 1,1 V-os.

A Samsung a 14 nm-es eljárására implementálta a 16 gigabites, azaz 2 GB-os LPDDR5X memóriáját, és ezáltal 20%-kal kevesebb energiaigénnyel is beéri az LPDDR5-ös elődhöz viszonyítva. A dél-koreai vállalat akár 64 GB-os memóriastacket is képes biztosítani egyetlen tokozáson, de a legtöbb érdeklődő valószínűleg kisebb kapacitásra tarthat igényt.

A Samsung úgy számol, hogy az LPDDR5X-es fejlesztésének terjedése a 2023-as esztendő során lehet esedékes az ultramobil eszközök piacán.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés