Hirdetés

Már a Micron is szállíthat memóriát az aktuális Radeonokra

Ráadásképpen az AMD a vállalat legmodernebb GDDR6-os lapkáit kapja meg.

Amíg az NVIDIA a VGA-piacon igencsak keveri a memóriákat a hardverein, addig az AMD a Radeon RX 6000 sorozat esetében egészen egyszerűen kezelte a helyzetet.

Mostanáig főleg a Samsung, illetve kis mennyiségben az SK Hynix szállított GDDR6-os lapkákat az aktuális Radeon generációra, méghozzá kizárólag 2 GB-os kapacitással, és ennek főleg az volt az oka, hogy az AMD, fogyasztásra vonatkozó, egészen szigorú igényeit egyedül a dél-koreai cégek tudták teljesíteni.

A Micron ugyanakkor most bejelentette, hogy a jövőben ők is biztosítanak majd 2 GB-os GDDR6-os memóriákat az új Radeonokra, ezen belül is a Radeon RX 6600-as és 6700-as sorozatra. Sőt, a memóriagyártó a legmodernebb, 1znm node-on készülő fejlesztéseit biztosítja az AMD-nek. Ez az a gyártástechnológia, amin a DDR5-ös memóriáikat is gyártják, és valószínű, hogy az új eljárással tudták teljesíteni a vörös oldal fogyasztásra vonatkozó igényeit, ezzel nyerve maguknak új megrendelőt.

A Micron számításai szerint a télen már lesznek olyan Radeon VGA-k, amelyeken a saját GDDR6-os memóriái trónolnak. Sebességben az egész nem jelent változást, hiszen az új lapkák is effektív 16 GHz-en dolgozhatnak, ahogy a Samsung és az SK Hynix megoldásai.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés