Hirdetés

Új ATI-chipes Club 3D videokártyák

A Club 3D három, ATI chip köré épülő grafikus kártyával bővíti kínálatát. A Radeon X800 XT PCI Express elnevezésű kártyán a GPU és a memória is 500 MHz-es órajelen üzemel, utóbbi esetében ez természetesen 1000 MHz-es effektív órajelnek felel meg. A 256 MB GDDR3 RAM 256 bites interfészen kapcsolódik a grafikus processzorhoz. A gyártó már a legújabb, 2.0-s OpenGL drivert és Catalyst meghajtócsomagot mellékeli, és kellemes meglepetés, hogy a CD-n a Catalyst Control Center használatához nélkülözhetetlen Microsoft .NET keretrendszer is helyet kapott. A kártya S-Video-, VGA- és DVI-kimenettel rendelkezik, és PCI Express x16 foglalatba illeszkedik. A dobozos verzióhoz PowerDVD 5 médialejátszó, Colin McRae 04 játék, továbbá DVI/VGA és S-Video/kompozit konverter és kábelek is járnak.

A szintén PCI Express x16 felületű Radeon X700 Pro videokártya két változatban, 128, illetve 256 MB memóriával kerül forgalomba, mindkét esetben 128 bites buszra csatlakozó GDDR3 RAM-ról van szó. A GPU 425 MHz-es, míg a memória 430 MHz-es (860 MHz effektív) órajelen fut. DVI- és VGA-csatlakozó mellett itt is találunk S-Video-kimenetet. A meghajtókra a fentebb írtak érvényesek, és ehhez a termékhez is járnak a megfelelő adapterek és kábelek. A gyártó a PowerDVD-n kívül a WWF Panda Junior in Africa programot csomagolja a kártyához, amellyel a World Wide Fundnak a veszélyeztetett állatfajok megóvására irányuló tevékenységét támogatja.

Az X800 XT kártya már kapható, az X700 Pro ezen a héten kerül piacra. A fentieken kívül október közepére várható a Radeon X700 XT grafikus vezérlő bejelentése, az NVIDIA chipes kártyák közül pedig a GeForce 6600 és 6600 GT típusok debütálnak legközelebb.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés