Hirdetés

XGI videokártyák a Club 3D kínálatában

A Club 3D közleményben adta hírül, hogy az XGI DirectX 9-kompatibilis grafikus chipjére, az XG40-re épülő belépő szintű és középkategóriás videokártyákat ad ki. A gyártó kínálatában mindjárt három modell jelenik meg.

A Volari V3XT alacsony profilú kártya, amely elsősorban azzal hódíthat, hogy a low-end kategóriában is elérhetővé teszi a nagy felbontású digitális videók kezelését. DVI- és VGA-csatlakozója mellett egy TV-kimenettel rendelkezik, amelyen S-Video, kompozit és komponens jelet képes továbbítani. Az elérhető legnagyobb HDTV-felbontás az 1080i; a kártya egyébként támogatja a PAL és az NTSC szabványt, és hardveres MPEG-2 dekóderrel is szolgál.

A videókezelésről leírtak érvényesek a Volari V5-nél is, azonban a két vertex és két pixel shadernek köszönhetően már némileg erősebb 3D gyorsítással számolhatunk, amellyel akár régebbi játékok is kényelmesen elfutnak. A legerősebb XGI grafikus kártya a Club 3D kínálatában egyelőre a Volari V8 lesz, amely ugyancsak két vertex, de már négy pixel shader egységgel rendelkezik, így a középkategóriát képes megcélozni.

A Club 3D új termékei december közepén kerülnek az üzletekbe, áradatokat egyelőre nem közölt a gyártó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés