Hirdetés

Kipróbáltuk: kerámiatalpú Revoltec egér

Mindig jót nevetek azon, ha egy prémium játékos kiegészítőkkel foglalkozó márka honlapján a „többéves játékos tapasztalat” és „gondos tervezés, fejlesztés” frázisokat olvasom, aztán a termékpalettán olyan modelleket látok, amelyeket más márkanévvel is ismerek. Nem feltétlenül gond ez (bár azért a arcátlanság határát súrolja), ha a választás jó, esetleg még egy korrekt ár is tartozik hozzá. A Revoltec Fight Mouse Elite tavaly májusban járt nálunk Cyber Snipa Silencer néven.

Nem is vacakolunk külsejének leírásával, mert teljesen ugyanolyan: agresszív formavezetésű, elsőre rövidnek és magasnak tűnő, amiről később kiderül, mégis abszolút kényelmes. Igazi érdekessége nem az emelésimagasság-beállító, nem a világítás, nem a súlyozórendszer, nem is a cserélhető gyűrűs- és kisujjat támasztó modul, hanem a kerámiatalp! Pontosabban öt kerek, korong alakú kerámiakör az alján. Ez az anyag messze keményebb és kopásnak ellenállóbb, mint a szokásos teflon, tehát még simább sikálást biztosít lényegében örökös élettartam mellett. Bár csak egy hétig „reszeltem” vele fém egérpadomon, kopásnak a nyomát sem láttam rajta. Nem vicc vagy szóvirág a reszelés! Bármilyen kis porszem került a lábak alá, azonnal csúnya, karcoló hangot keltett a fémen. Szerencsére szöveten, műanyagon és csillió dpi-s, mikrotükrös Nován nem volt hangosabb a teflonnál.

Még egy komoly előrelépést tapasztaltam a Fight Mouse Elite-nál a Silencerhez képest. Nem bizonytalankodtak fő gombjai, ami játékoknál, de szerintem hétköznapi használatban is kritikus. Az érzékelővel sem volt semmi gond, némi gyakorlás után sikerült vele mindig oda lőnöm, ahová szerettem volna. A vad rántásoknál is hozta azt a szintet, amit a csúcs Logitechek vagy Razerek. Érdekes, hogy gyárilag maximum 3600 dpi volt beállítva, pedig az érzékelő 5060 dpi-t tud. Mondjuk nekem ugyanúgy elég volt a második, 900 dpi-s szint, mint az elmúlt 10-15 évben bármikor. Játékban sokkal többet számít a végtelen dpi-nél a helyes Windows beállítás és a gyakorlás.

Hosszú évek óta keresek valami alternatívát a Microsoft IntelliMouse Explorer 4.0 helyett, amiből már a negyediket koptatom. Imádom a formáját, de az utóbbi darabok fő gombjai nagyon hamar megadják magukat, és mostanában már lényegesen jobb oldalra dőlő görgőket csinálnak. Mégis az eddigi nem kevés egér között, ami nálam járt, nem igazán találtam olyat, amire szívesen váltanék. A Logitechek fogása egyáltalán nem jön be, a Razerekkel is hasonló a helyzet, bár a DeathAdder elég kellemes. A Mionix Naos nagyon kényelmes volt, de a fő gombjai borzasztóak, a görgője meg nem dől oldalra. A Revoltec Fight Mouse Elite görgője sem tökéletes – túl kicsi –, de az örökös kerámiatalpak, a – számomra – kényelmes fogás, a korrekt érzékelő és a Cyber Snipa Silencerhez képest javított fő gombok erősen keltették azt a nevezetes „instant get” („azonnal akarom”) érzést. Ráadásul az egér tudásához képest nem is drága (11 940 forintért adják), de úgy világít, mint a karácsonyfa.


Revoltec Fight Mouse Elite

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés