Hirdetés

Kipróbáltuk: Genius kisegér különleges görgetővel

Az SP-i160 minihangszóró után újra egy Genius apróság, az Ergo T355 egér járt nálam rövid próbára. Jobb kézhez igazított a jószág, és hátát kellően magasra szabták ahhoz, hogy kis mérete ellenére is – viszonylag – kényelmes fogás essen rajta. Érdekessége, hogy két fő gombja között nem görgő, hanem egy érintőfelület – mondhatni apró touchpad – van. Függőleges és vízszintes görgetőként funkcionál, és a harmadik gomb szerepét is betölti.

Ezen felül még négy – két fő és két hüvelykujjas – gombja van az Ergo T355-nek. Felső borítása, amiből a fő gombokat kiszabták, fényes, huzamosabb használat közben síkossá válhat. Oldalára már kellemesebb, selymes borítást húztak. Aljára lézeres érzékelőt tettek, ráadásul 1600 dpi felbontásút! Annak ellenére, hogy az egér kicsi, tehát elsősorban hordozásra szánt, fölöslegesen hosszú, 150 centiméteres vezetéke van. Notebook mellé ennek a harmada is elég lenne. Mivel nem elemes, kellemesen könnyű maradt a Geniusocska.

Számítógépre csatlakoztatva szomorúan tapasztaltam, hogy két hüvelykujjas gombja nem működik. Feltelepítve a Genius egyen-kezelőprogramját csak az első kelt életre, csak annak a funkcióját tudtam módosítani. Alapból egy egészen okos keresőt tettek rá, ami a Yahoo, Google, Bing, Youtube és angol Wikipedia adatbázisában tudott keresni, de csak az Internet Explorert volt hajlandó elindítani, még akkor is, ha más (Firefox) volt beállítva alapértelmezett böngészőnek. Jó sok modulra nyílt szét a Genius kezelőfelülete, minden fontos egeres beállítás megtalálható rajta.

Egészen kellemesen használhatónak bizonyult a Genius Ergo T355. Kis mérete és súlya miatt adta magát ujjas/karmos fogásra (egerek fogási módjairól továbbiak itt). Internetezés, hétköznapi számítógépezés közben nem sikerült megviccelni lézeres érzékelőjét, FPS világbajnokságon meg nyilván nem egy ilyen aprósággal fog játszani az ember. Finom érzékenysége eleinte szokást igényelt, de idővel megszoktam, sőt meg is kedveltem az érintős, virtuális görgetőt. Kár, hogy a kezelőprogram nélkül csak függőlegesen működött, vízszintesen nem. Ha rövidebb lenne a Genius Ergo T355 vezetéke, és működne rendesen a hátsó hüvelykujjas gombja, akkor azt mondanám, hogy ötezer forint körüli ára ellenére is az egyik legjobb utazóegér.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés