Hirdetés

Nagy tudású gamer egerek

Az, hogy új, játékosoknak tervezett egeret dobott piacra a Gigabyte, elég hétköznapi eseménynek tűnhet, azonban a most megjelent terméket – mely végre meg is vásárolható – a gyártó már tíz hónapja, tavaly nyáron bemutatta. Ugyanezen a néven, ugyanezzel a külsővel, igaz, a jelek szerint minimálisan egy-két tulajdonsága azért változott. Hogy mi oka volt a késedelemnek, azt homály fedi, de a lényeg, hogy már tényleg hozzá lehet jutni az Aivia M8600 Wireless Macro Gaming Mouse-hoz. A széria neve, az „Aivia” egyébként egy rövidítés, a készülékek tulajdonságait tömöríti: Advanced , Intuitive and Versatile Interface Archetype.

az Aivia M8600 a dokkolóval
az Aivia M8600 a dokkolóval

Az egér szimmetrikus kialakítású, hét gombja van, görgője pedig négyirányú. Emellett számos különleges tulajdonsággal is felvértezték, így a 6500 dpi-s Twin-eye lézerszenzort kapta, továbbá ellátták a GHOST Macro Engine-nel is, míg 32 kB-os memóriája maximum öt profilt képes eltárolni. Az M8600 legjobban reklámozott tulajdonsága viszont az, hogy a gyártó szerint elsőként a gamer egerek közt garantált 100 órás, megszakítás nélküli játékot biztosít. Ráadásul használható vezetékes módban is, amihez egy 1,8 méteres, aranyozott csatlakozós, fonott borítású USB kábel lesz a játékos segítségére. A dokkolója egyszerre használható töltőállomásként és vezeték nélküli vevőként is. A szabadalmaztatott akkucserélő technológiával, azaz a QSBS segítségével mindössze két másodpercet vesz igénybe az áramforrás cseréje. Az Aivia M8600 szállítása következő héten kezdődik, az ára előrendelve 90 font, vagyis nagyjából 102 euró (145 dollár) lesz.

Gigabyte Aivia M8600
Gigabyte Aivia M8600

A Hama két modellt mutatott be, a uRage és a uRage evo beviteli eszközöket. Mindkettő USB csatlakozós, amelyhez kétméteres kábel tartozik. Hat gomb található rajtuk, amiből öt programozható is. A különbség a szenzorukban van: míg az alap uRage-en 2400 dpi-st találunk, addig az evo alján már egy 3200 dpi-s felbontású dolgozik. Emellett a fejlettebb típusba a gombok is hosszabb élettartammal rendelkeznek. Az adatokat 500 Hz-es mintavétellel küldi a számítógép felé. Két oldalukra csúszásmentes réteg került, talpuk pedig természetesen jó siklást biztosító teflonbevonatot használ. A uRage és a uRage evo ára 20 és 30 euró lesz.

Hama uRage és uRage evo Hama uRage és uRage evo
Hama uRage és uRage evo [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés