Hirdetés

Világrekorder ZEN-nel rukkolt elő a Creative

A Creative tegnap piacra dobta ZEN termékcsaládjának legújabb, 32 GB memóriával rendelkező tagját, és ezzel világcsúcsot állított fel, mert flashmemóriát használó médialejátszó ilyen nagy tárolókapacitással még nem készült. A készülék – akárcsak a kisebb kapacitású ZEN-ek – egy 2,5 hüvelykes, 320 x 240 pixel felbontású, 16 millió színárnyalat megjelenítésére képes kijelzővel rendelkezik, melyen a zeneszámok adatain és a képeken kívül WMV, DivX, XviD és MJPEG formátumú videók is megjeleníthetők. A szokásos MP3 és WMA tömörítésű számokon kívül lejátssza a nem másolásvédett AAC fájlokat is, így például az iTuneson vásárolt, DRM-et nem tartalmazó zenéket is meg lehet hallgatni vele. A ZEN emellett FM-rádióként és diktafonként is használható.

Az apró, mindössze 55 x 83 x 11,3 milliméteres (kis túlzással bankkártya méretű) lejátszó tömege 65 gramm, az akkumulátoros üzemidő a gyártó szerint zenehallgatásnál elérheti akár a 30 órát is, filmnézésnél pedig az 5 órát.

Az új 32 GB-os modell egyelőre kizárólag Szingapúrban került piacra, 379 amerikai dollárnak megfelelő áron, miközben a termékbevezetés további ütemtervéről szokatlanul keveset árult el a vállalat. Egyelőre csupán az biztos, hogy a rekorder PMP az Egyesült Államokban is megvásárolható lesz – ott 329 dollárért –, de hogy pontosan mikortól, azt nem tudni. Több internetes forrás szerint viszont az európai bevezetés nem szerepel a Creative tervei között.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés