Hirdetés

Cowon Q5W: több, mint médialejátszó

Cowon Q5W néven újabb prémiumkategóriás hordozható médialejátszó (PMP) kerül piacra a jó nevű koreai gyártó műhelyéből. A készülék megjelenését a fémház és a szinte az egész előlapot betöltő, 5 hüvelykes kijelző határozza meg. Gombok nincsenek elöl, mivel a megjelenítő érintésérzékeny, tollal vagy puszta kézzel is kezelhető. Utóbbi esetben a grafikus kezelőelemek mérete nagyobbra vált, a menü ikonjait pedig úgy helyezik el a kijelző két szélén, hogy hüvelykujjal is könnyen elérhetők legyenek. A Q5W több puszta médialejátszónál: az egykor az AMD által tervezett, majd a Raza által megvásárolt Alchemy processzorra, illetve a WinCE 5.0 operációs rendszerre alapozó eszköz internetezésre, VoIP-telefonálásra, szövegek és MS Office dokumentumok megjelenítésére is alkalmas. Csomagjában vezetékes fülhallgató és többféle kábel található, azonban rádiós összeköttetési lehetőségeket is kínál: headsettel, fejhallgatóval Bluetooth interfészen keresztül kapcsolható össze, míg adatokat 802.11b szabvány szerint Wi-Fi interfészén át is tud küldeni és fogadni.

A kijelző 16,7 millió szín megjelenítésére képes, kontrasztaránya 500:1, fényereje 200 cd/m2, felbontása 800x480 pixel. A rendszer által használt flashmemória mellett egy 1,8 hüvelykes merevlemez gondoskodik a felhasználó állományainak tárolásáról. A beépített lítium-polimer akku legfeljebb 13 órányi zenehallgatásra, illetve 7 órányi videózásra ad módot. A készülék mérete 139 x 89 x 20 mm, tömege 380 gramm.

A Cowon Q5W a gyártótól elvárható módon számos formátumot kezel. Lejátszik MP3, WMA, ASF, OGG Vorbis, WAV, FLAC, APE, MPC hangfájlokat, DivX, XviD, MPEG-4, WMV videókat (AVI, ASF, WMV, MPG és OGM konténerben), kezeli az SMI és SRT feliratozást, valamint megjelenít JPEG, BMP, PNG, sőt RAW képeket 10 MB méretig. További extra az Adobe Flash Player. Tévére is rá lehet kapcsolni kompozit, S-Video vagy komponens kimenetén keresztül, ilyenkor távirányítójával a fotelből ülve is kényelmesen vezérelhető a lejátszás. Szinte természetes kellék az FM rádió, a JetEffect hangképjavító csomag és a hangrögzítés lehetősége. Az USB 2.0 host portnak köszönhetően digitális kamerák képei közvetlenül áttölthetők a készülékre. A Cowon Q5W 40 és 60 GB kapacitású merevlemezzel kapható 650, illetve 700 eurós ajánlott áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Cowon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés