Hirdetés

Ütőképes PMP lehet az új Creative ZEN

A hétvégén kezdődő IFA kiállításon mutatkozhat be a nagyközönségnek a Creative új prémiumkategóriás hordozható médialejátszója, mely nemes egyszerűséggel csak ZEN néven kerül majd forgalomba. Az újdonság egyfajta egyvelege lesz a Creative jelenleg is kapható ZEN termékkínálatának; megkapja a Vision:M kijelzőjét, a ZEN V Plushoz hasonlóan flashmemóriás háttértárat tartalmaz, továbbá kezelőszervei a ZEN Vision W-t mintázzák.

Az új ZEN (a Creative ezen a néven korábban két lejátszót is forgalomba hozott már) figyelemreméltó tulajdonságokkal emelkedik ki a szürkeségből. A lejátszó egy 2,5 hüvelykes, 320x240 pixeles felbontású, 16 millió színárnyalat megjelenítésére képes kijelzővel rendelkezik, melyen a zeneszámok adatain és a képeken kívül WMV, DivX, XviD és MJPEG formátumú videók is megjeleníthetők. Ami a zenét illeti, az újdonság a szokásos MP3 és WMA számokon kívül lejátssza a nem másolásvédett AAC fájlokat is, azaz például az iTunes Pluson keresztül vásárolt, DRM-et nem tartalmazó kiadványokat is meg lehet majd hallgatni vele. A ZEN segítségével FM rádióadásokra is ráhangolhat a tulajdonos, az eszköz mindemellett diktafonként is helytáll majd.

Az apró, mindössze 55 x 83 x 11,3 milliméteres (szélességeit tekintve tehát nagyjából egy bankkártyával egyező méretű) lejátszó tömege 65 gramm, az akkumulátoros üzemidő a gyártó szerint elérheti akár a 25 órát is (zenehallgatásnál) vagy az 5 órát (filmnézésnél). Az új ZEN 4, 8 és 16 gigabájtnyi flashmemórián tárolja az adatokat (ez a kapacitás SD kártyával bővíthető), a készülék tengerentúli ajánlott fogyasztói ára ennek megfelelően várhatóan 149, 199 és 299 dollár lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés