Hirdetés

Immár a Razer is árul készre szerelt minigépet

A 10 literes masina az Intel NUC 9 Extreme platformra építkezik, és kérhető bele GeForce RTX 3080.

A Razer kínálatában már feltűntek a Tomahawk névre keresztelt  Mini-ITX-es és E-ATX-es géplakok, ám most a CES-es előzetes után érkezik a moduláris Tomahawk Gaming Desktop, ami egyszerű barebone-ként és készre szerelt, igencsak high-end közeli konfigurációban egyaránt megvásárolható lesz.


[+]

Ami az újdonságot elválasztja a piacon kapható más NUC-októl, az a 320 mm hosszúságú és 140 mm magas videokártyák beépítésének lehetősége, így nem leszünk olyan kisebb megoldásokra korlátozva, mint amilyen mondjuk a GeForce GTX 1650. A ház belseje/váza egyetlen mozdulattal kihúzható a burkolatból a sínes kivitelnek köszönhetően, szóval nem kell majd szentségelnünk, mikor háttértároló alrendszerünket, netán az ominózus grafikus vezérlőt cserélnénk nagyobb kapacitásúra, újabbra.


[+]

Már említettük hogy a rendszer "moduláris", de ez a szó valójában egy két PCI Express sínnel ellátott PCI Express backplane-t jelent; az egyikbe a VGA, a másikba a gép többi elemét tartalmazó Intel Compute Element modul megy. A processzor egy BGA tokozású, 8-magos, 45 wattos TDP-vel megáldott Intel Core i9-9980HK, amihez 16 GB-nyi, 2667 MHz-en ketyegő DDR4 memóriát kapunk, viszont a kígyós vállalat nem részletezi, hogy egy vagy két stickről van-e szó (őszintén reméljük az utóbbit), bár az is igaz, hogy a RAM utólag bővíthető. Háttértároló gyanánt egy 512 GB-os, x4-es PCI Express 3.0 interfészt használó (NVMe) M.2-es SSD, illetőleg egy 2 TB-os, 5400 rpm-es merevlemez jár a csomagokhoz, ugyanakkor az alaplapon akad még egy PCI Expresses M.2 slot, ezért ebben a tekintetben nem áll rosszul a szénánk.


[+]

A központi egység aktív hűtést kapott, ami a felülre kihelyezett, két darab (120 mm-es) ventilátor formájában teszi tiszteletét a műsoron, miközben a gépház tetején, illetve oldalán szellőzőrések segítik a légcserét. A hardverek energiaellátásáért egy 750 wattos, SFX formátumú tápegység felel.


[+]

A különféle csatlakozókat illetően négy USB 3.2 Gen2 Type A, valamint két, Thunderbolt 3-mal kompatibilis USB 3.2 Gen2 Type-C aljzatot, egy 3,5 mm-es jacket, egy 3,5 mm-es TOSLINK kombóportot, két gigabites Ethernet anyát és egy HDMI 2.0a kimenetet találhatunk a vason, míg vezetékmentes törekvéseinket Intel AX200-as Wi-Fi 6 és 5.0-s Bluetooth szolgálja ki. Persze a címezhető Razer Chroma világítás sem hiányzik, ami a felparázsló céglogón, és a gép alján pislákoló hangulatfényben köszön vissza ránk.

[+]

A 210 mm magas, 150 mm széles és 365 mm mély Tomahawk NUC már előrendelhető a gyártó weboldalán keresztül, azonban nem ér minket meglepetésként a tény, hogy egyáltalán nem mérik olcsón a kicsikét; dedikált videokártya nélkül 2400, GeForce RTX 3080 Founders Editionnel szerelve pedig 3200 dollárt kell érte a kasszánál hagynunk. A garancia 1 éves időtartamra szól.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés