Hirdetés

8000 Hz-es mintavételezésre képes a Razer legújabb egere, a Viper 8KHz

A magasabb frekvencia mellett persze az egér többi tulajdonsága sem piskóta.

A Razer Viper 8KHz egérben debütál a gyártó HyperPolling névre keresztelt technológiája, amelynek köszönhetően a mintavételezési ráta egészen 8000 Hz-ig tornászható fel – ez nyolcszorosa egy átlag gémer egér teljesítményének. A mintavételezési ráta (angolul: polling rate) a gyakorlatban annak másodpercenkénti gyakoriságát jelöli, ahányszor az egerünk információt küld a számítógépünk felé a klikkeléseket és a pozíciót illetően, vagyis minél magasabb ez a szám, értelemszerűen annál simábbnak tűnik a kurzor mozgása.


[+]

Ironikus, hogy a gyártó sajtóközleményében a késleltetés fontosságára hívta fel a figylemet, miközben a konkurensek inkább a minél magasabb DPI értékekkel próbálják eladni saját portékáikat, eközben a Viper 8KHz-ben egy 20 000 DPI érzékenységű, 650 IPS-es sebesség érzékelésére képes Focus+ optikai szenzor dolgozik, de szerencsére az egéren található, DPI-t állító kapcsolóval ezt menet közben is alacsonyabbra vehetjük.


[+]

A 71 grammos periféria fő gombjai alá a Razer második generációs kapcsolói kerültek, amelyek állítólag 70 millió kapcsolást is kibírnak, a fő gombok mellett pedig további három (DPI-t állító + két oldalsó) gombot és egy lenyomható görgőt is találunk az eszközön. A beállításokat – a beépített RGB világítással együtt – a Razer Synapse 3 szoftverben tudjuk konfigurálni, a beépített memóriába pedig egyszerre akár öt felhasználói profilt is eltárolhatunk.


[+]

Az egér 1,8 m hosszú, USB csatlakozóban végződő SpeedFlex kábel segítségével köthető össze számítógépünkkel, az akadálytalan siklást pedig PTFE talpak biztosítják.


[+]

A Razer Viper 8KHz már rendelhető a gyártó oldaláról, vételára az Egyesült Államokban 80 dollár, míg a mi kontinensünkön 90 euró.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés