Hirdetés

A Razer fejest ugrik a számítógépes komponensek tengerébe

Hamarosan ventilátorokat, PWM kontrollert, AIO-t és tápot is vásárolhatunk majd sziszegő logóval.

A Razer egy fokozattal feljebb kapcsolt, ugyanis több új komponens piacára is beteszi a lábát, ahol eleddig még nem képviseltette magát. Az első újdonsága a 120, illetve 140 mm-es kivitelben készülő, Kunai névre keresztelt ventilátor, ami folyadékcsapággyal, továbbá 18 vagy 22 darab Chroma RGB-s LED-del megtűzdelve érkezik a pástra.


[+]

A kisebbik verzió percenkénti fordulatszáma 500 és 2200 között szabályozható, s ehhez legfeljebb 65,5 cfm-es légszállítás, 2,47 mmH2O statikus nyomás és 35 dB-es zajterhelés párosul. A nagyobbik változat az 500 és 1600 rpm közti tartományban élvezi a PWM-es vezérlés csodáját, légszállításának zenitje 81 cfm, amihez 1,31 mmH2O statikus nyomás és 30 dB-es hangerő tartozik.

[+]

Az áraknál nem fogott vékonyan a ceruza, mivel a nyolc példányig láncba köthető szélgépek szólóban 50 és 55, hármas csomagban pedig 140, továbbá 160 eurót kóstálnak. Az előrendelés már most is lehetséges, a szállítás viszont október 28-án veszi kezdetét.


[+]

A hevesen forgó lapátokat valamivel muszáj kordában tartani, s ha alaplapunk valamiért kiesik az opciók sorából, a nemes egyszerűséggel PWM Fan Controller for PC-ként listázott kontroller lép a színre; a nyolceszközös, mágnesesen rögzíthető dobozkára csatlakoztatott léghajtók görbéit természetesen a Synapse-ban rajzolhatjuk meg. A 0 rpm funkciót támogató, 530 mm hosszú ketyeréért 55 eurót kérnek a kasszánál, és a Kunaival párhuzamosan indul a rendelések teljesítése.


[+]

Egy 240 vagy 360 mm-es, alumínium lamellázású radiátorral hozzáférhető kompakt vízhűtéssel ugyancsak gyarapodik a kígyós cég portfóliója, amelyhez a Chroma világítással megfűszerezett kupakot hordó pumpa/blokk kombót – nem meglepő módon – az Asetek dizájnja alapján tervezték. A Hanbo névvel illetett megoldáshoz értelemszerűen a friss légkavarók 120 mm-es variánsait társítják, de az egyéb specifikációkról (netán a vételárról) egyelőre még nem igazán tudni többet; az információk tajtékzó hullámaira novemberig várnunk kell.


[+]

A legérdekesebbet, a Katana nevezetű tápegységet hagytuk a legvégére, bár vele kapcsolatban csupán annyi világos, hogy sztenderd ATX formátumban közeleg, és 80 Plus Platinum minősítést kapott. Láthatóan a szerkezet elektronikáját az elmaradhatatlan Chroma fényekben pislákoló, intelligens vezérlésű ventilátor hűti, de a belsőt elkövető gyártó mibenlétét balladai homály fedi. A félpasszív üzemre képes, moduláris konstrukció valamikor a 2022-es év elején debütál, elvileg 750 és 1200 wattos kiszerelésekben. A garancia időtartama jelenleg kérdéses, ellenben a fentebb jegyzett portékákra egységesen 2 évet vállalnak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés