Hirdetés

Újdonságok a RazerCon 2020-ról

Egyebek mellett már saját házai és széke is van a szingapúri-amerikai multinak, hogy a speciális kiadású, ryzenes ASRock alaplapokat ne is említsük.

A múlt hétvégén, Las Vegasban megrendezett RazerConon számos újdonságot mutatott be a kígyós vállalat, és nem csupán perifériák szerepeltek a menün. Kezdésnek itt vannak rögtön a Tomahawk ATX (A1) és Tomahawk Mini-ITX (M1) névre keresztelt, NZXT/Fractal Design zöngéket megpendítő, igencsak letisztult formavilággal megáldott házak. A gusztusos, 7, illetve 3 bővítőhellyel érkező géplakok mindkét oldalukon edzett üvegből készült paneleket viselnek, melyek zsanérosan, hátrafelé nyílnak. Mind a miditoronynak, mind kompaktabb testvérének – kivehető porszűrőkkel tisztán tartott – beltere korrekt méretekkel rendelkezik a kategóriájában, de a fölösleges szócséplés helyett inkább egy táblázatban összesítettük a fontosabb specifikációkat.


[+]

Razer Tomahawk ATX Tomahawk Mini-ITX
Fizikai méretek 494,6 x 235,4 x 475 mm
(MA x SZ x MÉ)
321,5 x 206,2 x 367,2 mm
(MA x SZ x MÉ)
Szín fekete
Támogatott alaplap formátumok Mini-ITX, microATX, ATX, E-ATX Mini-ITX, Mini-DTX
Bővítőhelyek száma 7 3
Háttértárolók száma 3 db 2,5"/3,5"
2 db 2,5"
3 db 2,5"/3,5"
Beépíthető radiátorok max. 360 mm max. 240 mm
CPU-hűtő max. magassága 176 mm 165 mm
VGA max. hosszúsága 384 mm 320 mm
Tápegység max. hosszúsága ATX, 210 mm SFX, SFX-L
Egyéb extrák mindkét oldallap zsanéros és edzett üvegből készült
porszűrő betétek
Razer Chroma RGB
Előlapi I/O 2 db USB 3.2 Gen 1 Type-A
1 db USB 3.2 Gen 2 Type-C
kombójack
mikrofon bemenet
power gomb
reset gomb
Tömeg 13,5 kg 5,8 kg
Garancia 1 év

A tetszetős kalyibák frontális I/O tekintetében megegyeznek; a power és reset gombokon kívül két USB 3.2 Gen1 Type-A portot, egy USB 3.2 Gen2 Type-C aljzatot, egy 3,5 mm-es kombójacket és egy mikrofon bemenetet találhatunk rajtuk. Természetesen a címezhető Chroma világítás sem maradhatott ki a receptből, ami ezúttal a házak alján parázslik fel. A szivárvány és a pónilovak után jöjjön a fekete leves, az ár: míg az ITX-es variánsért 200, addig az E-ATX-es deszkák fogadására is felkészített változatért 230 eurót leszünk kénytelenek a kasszánál hagyni.


[+]

Ha már megvan a csecse ház, mi sem simogathatná jobban a szépérzékünket, mint egy (dizájnban) hozzá passzoló alaplap. Nos, már ezért sem kell crowdfunding kampányt indítanunk, ugyanis az ASRock Taichi lapszéria B550-es és X570-es képviselőinek még idén lesznek Razer Editionös kiadásai, melyek integrált Chroma RGB-vel, megújult színvilágú köntösben fogják megdobogtatni a márka rajongóinak szívét. Egyelőre még csak a B550-es modellről van kép, ami az eredeti, steampunkos beütésű gúnyája helyett uniform feketét öltött magára, és a számos fénycsík mellett már egy kisebb méretű OLED kijelzőt is hord a fedélzetén.

[+]

A friss felhozatalból a mikrofon sem hiányzik; bemutatkozik a 14 mm-es kondenzátorkapszulával dolgozó, szuperkardoid módon rögzítő Seiren Mini. Az eszköz egy dönthető talpon állomásozik, de ha a sufni mélyén senyvedő boom karunkat használnánk inkább, minden különösebb nehézség nélkül le is vehetjük róla. A 60 eurós, USB-n keresztül kommunikáló ketyere beépített rezgéscsillapító kengyellel igyekszik megóvni hallgatóinkat a véletlen koccanások és át nem gondolt mozdulatok gerjesztette hanganomáliáktól, továbbá fekete (Black), fehér (Mercury White), valamint rózsaszín (Quartz) árnyalatokban telepszik majd meg a boltok polcain.


[+]

Ha eddig nem voltunk biztosak benne, hogy mi hiányzik az életünkből, most szembesülni fogunk vele; hát persze, hogy a Kraken headset macskafüles verziójának Bluetooth 5.0-s, vezeték nélküli rokonáról, a Kraken BT Kittyről van szó. Az 50 órás használati idővel kecsegtető fejhallgató 40 mm-es sugárzókkal operál, a 20-tól 20 000 Hz-ig tartó frekvenciatartományban érzi otthon magát, és 96 dB-es érzékenységéhez 32 ohmos impedancia társul. A puha fülpárnákat műbőrrel vonták be a tervezők, de az örömök végső forrásának kétségtelenül a 16,8 millió színben felderengő, a különböző értesítésekre és applikációkra reagálni képes Chroma cicafüleket tekinthetjük. A 298 grammos fejes (bár a "füles" itt most talán jobban a lényegre tapintana) dobozán 110 eurós összegről szóló árcédula fityeg.


[+]

Az asztal nagy részét már berendeztük a razeres oltáron áldozva, de ülnünk sem ártana valamire. Itt jön a képbe a játékos kedvű felhasználókat célzó, Iskur nevezetű szék, melynek nagy sűrűségű szivacspárnáit többrétegű, pikkelyes hatású, zöld varrásokkal szegélyezett műbőr borítja. A körülbelül 135 kilogrammos teherbírású ülőalkalmatosság széleskörűen állítható, beépített deréktámasszal, 4D-s karfákkal, Class 4-es gázlifttel és memóriahabos fejpárnával próbál komfortot varázsolni a képernyőnk elé. A váz, az ötágú lábcsillag, valamint a kartámaszok "nyelének" anyaga acél (bár a váznál befigyel némi funérlemez is), és az 500 euróról szóló számla mellé 3 év garanciát kapunk.


[+]

Lassan az egész környezetünk sziszegős motívumokban tobzódik, így már csak egyetlen dologra lehet szükségünk; valamire, amit magunkhoz ölelhetünk, mikor a hóvégi ebédeket felváltó fotoszintetizálás rémképe dereng fel lelki szemeink előtt. Aggodalomra azonban nincs ok, hiszen a cég kabalája, a 100 százalékig poliészterből készült (és biológiailag teljesen lebomló csomagolásba bújtatott) Sneki Snek plüss remek érzelmi támasszal szolgálhat, és határozottan empatikus módon fogja felitatni az általunk elmorzsolt könnycseppeket – amennyiben hajlandóak vagyunk elfogadni a tényt, hogy a barátságot nem szerencsés az üzlettel keverni, és lemondunk további 35 euróról.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés