Hirdetés

Gyorsan jöhet a Qualcomm mobil PC platformjának utódja

A Snapdragon 835-ös alap itt csak a kezdet, így már következő Computex fő témája lehet a Snapdragon 845-re való átállás.

A Qualcomm Computexen bejelentett mobil PC platformja jó ideje az egyik legérdekesebb fejlesztés a Windows operációs rendszert futtató ultramobil eszközök piacán, és a figyelmet főleg azzal érdemelte ki, hogy durva üzemidőt ígér.

Annyi már biztos, hogy az alapot a Snapdragon 835-ös SoC fogja biztosítani, ami elég jónak mondhat, de ez nem marad örökké így, ugyanis a Qualcomm a kidolgozott koncepcióra hosszabb távon építene, és ebbe beletartozik a hardver folyamatos fejlesztése. Gyakorlatilag már biztosnak mondható, hogy az érkező Snapdragon 845, még a következő évben leváltja az első körben érkező ultramobil masinákat. Ráadásul ezt nagyon egyszerű kivitelezni, mert a gyártópartnerek számára elég az alaplapot kicserélni a már kész konfigurációkban, vagyis nagyon gyorsan jöhet a Qualcomm mobil PC platformjának tempósabb verziója is.


[+]

Nagyon valószínű, hogy eleinte sem a Qualcomm, sem pedig a Microsoft nem akarja azt, hogy a gyártók 4-5 SoC közül válasszanak, tehát a Windows operációs rendszer mellékága korlátozott mennyiségű chipverzióra építene. Ez egyrészt egyszerűsíti a fejlesztést, másrészt a gyártópartnerek is csak a célzott piaci szegmensre koncentrálhatnak. Emiatt úgy néz ki, hogy a Qualcomm mobil PC platformja leginkább az aktuális csúcskategóriás Snapdragont fogja biztosítani a Microsoft számra, ami tökéletesen elég az ultramobil piac prémium kategóriájának megcélzásához.

A későbbiekben azonban a Microsoft a Windows Phone mintájára kiterjesztheti a lehetőségeket, megcélozva a prémium szegmens alatti rétegeket is, de ez a döntés nagyon függhet a fő platform sikereitől.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés