Hirdetés

Először érkeztek konkrét információk a VR és az Xbox One lehetséges házasságáról

A friss adatok szerint a Mixed Reality platform lehet az alap, de ez aligha okoz meglepetést.

A Microsoft Xbox One X zavartalanul startolt egy hete, így ma már hivatalosan is ez a világ legerősebb konzolja. Egy dologra azonban még nem reagált a redmondi óriáscég, mivel a virtuális valóság szempontjából még mindig csak a Sony kínál ilyen szolgáltatást a konzolgyártók közül.

Van azonban fény az alagút végén, ugyanis Panos Panay, a Microsoft eszközökért felelős alelnöke a CNBC számára adott interjúban azt nyilatkozta, hogy elképzelhető a Mixed Reality platform elérhetővé tétele az Xboxokon. Ez az első alkalom, amikor a Microsoft konkrétumokról is beszél a VR és az Xbox One házasságáról, még akkor is, ha feltételes módban hangoztak el a kijelentések.

A Mixed Reality platform egyébként abszolút reális alternatíva, hiszen Windows 10 legújabb frissítésébe eleve integrálva van, tartalmak is készülnek a PC-re, és ezek portolhatók lennének Xbox One-ra is. Nem mellesleg több VR headset közül választhatna a felhasználó, hiszen a Microsoft több partnere is hozza a saját, Mixed Reality-vel kompatibilis megoldását.

A virtuális valóság Xbox One konzolcsaládon való támogatásához természetesen szükséges lesz a firmware frissítése, de ez manapság már nem jelenthet problémát, így 2018-ban a Microsoft konzoljai is beléphetnek a VR-piacra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés