Hirdetés

A Qualcomm elhintette az x86-ot emuláló ARM-os PC-k érkezését

A vállalat vezetője a negyedik negyedévre datálta az első ilyen eszközök megjelenését.

Az elmúlt év végén tört fel a semmiből az a pletyka, hogy x86-ot emulálna ARM-on a következő év végi Windows 10 frissítés. Ezt ráadásul a Microsoft nem sokkal később meg is erősítette, és az is kiderült, hogy a Qualcomm lesz a cég hardverpartnere az újszerű irányban. Most pedig az utóbbi vállalat vezetője szólta el magát azzal kapcsolatban, hogy konkrétan mikorra várhatók ezek az x86 emuláló ARM-os PC-k.

Steve Mollenkopf, a Qualcomm elnök-vezérigazgatójának elmondása alapján a Snapdragon 835-ös rendszerchipre épülő, Windows 10-et futtató mobil PC-k a negyedik negyedévben érkezhetnek meg. Ezek a megoldások 4G-s modemmel rendelkeznek majd, illetve valószínűleg támogatják majd a Bluetooth 5 és a WiGig kapcsolatokat, hiszen a szükséges modulok részei az említett platformnak.

KS-PRO Ultra Mobile PC
KS-PRO Ultra Mobile PC

A Dell és a HP érdeklődik az efféle, integrált 4G-s modemmel szerelt mobil PC-k iránt, de utóbbi cég előbb látni szeretné, hogy mekkora rá az igény, illetve nyilván a tesztelés is sok időbe kerül. Itt érdemes kiemelni a KS-PRO Ultra Mobile PC-t is, amelyre vonatkozóan éppen fut az Indiegogo gyűjtés.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés