Hirdetés

A Qualcomm is beszállna az ARM-os szerverek piacára

Az már tisztázott, hogy érkeznek az ARM-os szerverek, amelyek terjedését a brit processzortervező vállalat szoftveres oldalról is segíti. Jelen pillanatban az AMD, az Applied Micro, a Broadcom, a Cavium és a Texas Instruments dolgozik a megfelelő termékek tervezésén.

Mivel az ARM-os szerverpiac 2020-ra váratóan 15 milliárd dolláros bevételt fog generálni, így nem tekinthető meglepetésnek, hogy a Qualcomm is bejelentette érdeklődését. Steve Mollenkopf, a vállalat elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy időbe fog telni, amíg kiépül ez az üzletük, de érdemes a piac lehetőségeivel számolni.


[+]

A Qualcomm számára elsődlegesen a fejlett fabric technológia hiányzik az összképből, de némi bizakodásra ad okot, hogy a parkolópályán tanyázó Calxeda rendelkezik egy megfelelő rendszerrel, így a vállalatnak nem feltétlenül kell a nulláról fejleszteni a node-ok közötti kommunikációt szolgáló interfészt. A vállalat várhatóan az elkövetkező hónapokban értékeli ki az optimális kezdőlépéseket, és nagyjából az évtized vége felé jöhet az első szerverplatformjuk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés