Hirdetés

PMP újdonságok a Távol-Keletről

A hordozható multimédia lejátszók piaca mostanában annyira nyugodt, mint egy anabolikus szteoridokkal teletömött agár. Ez többek között az Onda néven ismert cégnek köszönhető, akik szédületes sebességgel dobálják piacra újabbnál újabb termékeiket, egy szusszanásnyi időt nem hagyva a mérnököknek. A VX575 után nem kellett sokat várni az új testvérre sem, amely a keresztségben a VX580 fantázianevet kapta.

Onda VX580
Onda VX580

A termék nem sokban különbözik az elődjétől, ám a külsőt látványosnak mondható újítás érte. A korábbinál kicsit barátságosabbnak tűnik az eszköz, köszönhetően a gömbölyded éleknek. Úgy tűnik a régi dizájnvonal már a múlté, kérdés visszatérnek-e az Onda tervezői a szigorúbb kialakításhoz. Az öt hüvelykes kijelző maximum 800x480 képpontos felbontás, illetve 16 millió szín megjelenítésére képes, amellyel hozza a közép-felsőkategóriás átlagot. A gyártó 170 fokos betekintési szöget ígér, de valószínű, hogy onnan nézve már csúful torzulnak a színek. Közleményében a vállalat nem győzte kihangsúlyozni az új, intuitív vezérlést, amely állítólag minden korábbinál könnyebb kezelést tesz lehetővé. Kérdés persze, hogy ez a valóságban mit jelent, hiszen az érintőképernyők világában nagyon forradalmi dolgokat már nem lehet meghúzni.

A modell az audiovizális tartalmak közül az RM / RMVB (beleértve a RealVideo8/9/10 kódolás), MKV (H.264 kódolás), MPEG (AVI) , MOV, FLV, MPG és VOB formátumok lejátszását támogatja, és képes kezelni az SRT feliratokat is. Zeneszámok esetén az MP3 és a WMA mellett az AAC, az APE és a FLAC kiterjesztések jöhetnek szóba, emellett persze elboldogul az JPG, BMP, PNG és GIF fájokkal is, azaz digitális képkeretként is tekinthetünk rá. Az integrált FM tunernek köszönhetően rádiózásra is alkalmas, a mikrofon miatt pedig diktafonként is használható. Található rajta egy 2.0-s USB portot, illetve egy TV kimenet is. Ennek köszönhetően a rajta tárolt nagyfelbontású, akár Full HD-s tartalmak egy arra alkalmas tévé segítségével lejátszhatók. A termék 4 GB beépített memóriával rendelkezik, de ezt a felhasználó egy SD kártya használatával akár további 32 GB-tal bővítheti a kapacitást. Az akkumulátor tárolókapacitásáról nem árult el bővebb információt a gyártó, azt viszont lehet tudni, hogy az Onda VX580-ért csak 75 dollárt kell fizetni, ami elsőre egész versenyképes árnak tűnik. Remélhetőleg itthon is elérhető lesz az új modell.

Cowon v5W
Cowon v5W

A Cowon V5 HD típusjelzésű termékéről már írtunk korábban, ám a termék most ismét reflektorfénybe került. Ennek oka, hogy a gyártó készített egy Wi-Fi-vel megtámogatott verziót, a V5W típusjelzés használatával. Az újdonság a testvéréhez hasonlóan 800x480 felbontású, 4,8 hüvelykes kijelzővel operál, továbbá található rajta egy HDMI csatlakozó és támogatja a Full HD-s felbontású anyagok lejátszását. Áráról egyelőre semmit sem lehet tudni, csak az biztos, hogy az első darabok már ebben a hónapban felkerülnek a koreai boltok polcaira.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés