Hirdetés

Dalok a zsebben

Azt túlzás lenne állítani, hogy a hordozható lejátszók virágkorukat élik, bár az igaz, hogy a nagyképernyős PMP piac azért némi aktivitást mutat. A hagyományosabb kivitelű készülékek iránt már korántsem akkora a kereslet, mint mondjuk 8-10 éve, de ennek ellenére még mindig akadnak olyan cégek, akik rendületlenül kínálják újabbnál újabb termékeiket.

Közéjük tartozik a Sony is, ami egyáltalán nem meglepő, hiszen a vállalat 1978-ban a Walkman kifejlesztésével alkotta meg az első hordozható audiolejátszót. A név komoly marketingértékkel bír, így nem csoda, hogy még mindig ezzel jelölik az ilyen jellegű eszközeiket, annak ellenére, hogy a kazetták már a fasorban sincsenek.

Az új sorozat az NWZ-E350 elnevezést kapta, és három színben kerülnek a készülékek a boltok polcaira. A felhasználó 4 illetve 8 GB-os tárolókapacitás közül választhat. Utóbbi csak tíz dollárral kerül többe, így nyolcvan zöldhasút kell érte leperkálni.

Sony NWZ-E350 Walkman
Sony NWZ-E350 Walkman

A modell az MP3 mellett a WMA, illetve AAC kiterjesztésű zenefájlok lejátszását is támogatja, videók esetén pedig a WMV jöhet szóba. Ez édeskevésnek tűnik elsőre, főleg úgy, hogy már a legkisebb kínai garázscég is olyan PMP-ket kínál, amely ennél jóval több formátummal boldogulnak el. Az akkumulátor ötven órányi zenelejátszást vagy tíz órányi videózást bír.

Az NWZ-E350 megkapta a Clear Audio névre keresztelt technológiát, amelynek köszönhetően a hangok különösen telten és dinamikusan szólalnak meg. Szintén jár hozzá a Content Transfer Software névre hallgató alkalmazás, amely a különféle tartalmak gyors és egyszerű felmásolását teszi lehetővé. A lejátszó Japánban már kapható, így előbb-utóbb hazánkban is felbukkan majd belőle néhány darab.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés