Hirdetés

Pár hónapon belül Xboxon is lehet majd HD DVD filmeket nézni

Jóllehet az Xbox 360 játékkonzolt gyártó Microsoft tavaly év végén cáfolta, hogy vadonatúj játékszerének idén tavasszal megjelenik majd egy olyan változata, ami új generációs HD DVD olvasót kap majd, most mégis úgy tűnik, hogy a konzol tulajdonosai számára belátható időn belül elérhetővé válik az új technológia – ráadásul visszamenőleg is.

A Microsoft illetékese a Las Vegasban zajló Consumer Electronics Show-n jelentette be az Xbox 360 konzolokhoz csatlakoztatható külső HD DVD meghajtót, mely a játékgép mindegyik változatával – így a november végén megjelent legelső példányokkal is – kompatibilis lesz. „Az új kiegészítő Xbox 360-tulajdonosok milliói számára teszi majd lehetővé a HD DVD filmek megtekintését, és mind több felhasználó számára teszi elérhetővé a különböző nagy felbontású tartalmakat” – nyilatkozta a gyártó nevében Peter Moore a CES-en. Az Xbox projektért felelős alelnök nem véletlenül hivatkozott nyilatkozatában a HD DVD filmekre; a konzolhoz még az új kiegészítő megjelenése után sem fognak ezen a médiumon kiadni játékokat.

A Microsoft tehát úgy tűnik, mégsem pártol el egyik jelentős partnerétől, a Toshibától, noha az eredeti tervekhez képest a mostani bejelentés is némi óvatosságról árulkodik. A redmondiak az év során, egyelőre pontosan meg nem határozott időpontban megjelenő új kiegészítőjükkel ugyanakkor kétségtelenül nagyobb eséllyel kelhetnek versenyre a Sony tavasszal debütáló PlayStation 3 játékkonzoljával, amelynek már a megjelenésekor szériatartozéka lesz egy Blu-ray olvasó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés