Hirdetés

4K felskálázásra képes Onkyo TX-NR616 házimozi erősítő

A vállalat bejelentette, hogy más modellek mellett a TX-NR616 elnevezésű házimozi erősítővel bővíti 2012-es kínálatát. A 7.2 csatornás eszköz megkapta a vállalat saját fejlesztésű WRAT (Wide Range Amplifier Technology) névre hallgató technológiáját. Ennek feladata, hogy csökkentse a zajt, és minimális torzítás mellett nyújtson felsőkategóriás hangteljesítményt.

Onkyo TX-NR616
Onkyo TX-NR616

A készülék megkapta a THX Select2 Plus tanúsítványát, amely elméletileg mozi minőségű hangzást jelent. Ennek elérésében kulcsszerepet játszottak az alkalmazott, diszkrét áramköri modulokból összeállított háromlépcsős, invertált Darlington kapcsolású erősítő fokozatok. Itt kell megemlíteni az Audyssey 2UQ eljárást is, amelynek segítségével egy helyiség egy adott pontjába koncentrálható a tökéletes térhatású hangzás. Ez az első olyan Onkyo modell egyébként, amely támogatja az MHL interfész protokollt. Ennek segítségével a kompatibilis eszközökről, például tabletekről vagy okostelefonokról származó 7.1 csatornás Full HD tartalmak lejátszására is lehetőség van. Természetesen az Onkyo saját UWF-1 típusjelzésű Apple dokkolójának kezelése is adott, amely egy USB-porton keresztül csatlakoztatható.


[+]

Csatornánként elméletileg 165 watt teljesítmény leadására képes (6 ohm impedancia, 1% teljes harmonikus torzítás mellet). Az Onkyotól már nem újdonság a Marvell Qdeo rendszer alkalmazása, ami az NR616-ból sem hiányzik. Ez teszi lehetővé az alacsonyabb felbontású anyagok Full HD, sőt, akár 4K (4096x2160 képpont) felbontásra történő felskálázását. Az Ethernet csatlakozón keresztül módot ad a különféle netes rádióadók meghallgatására, illetve a két cég közötti megállapodásnak köszönhetően az MP3tunes adatbázisában megtalálható dalok is közvetlenül elérhetőek. A modell áprilistól lesz megvásárolható a boltokban várhatóan körülbelül 700 dolláros áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Onkyo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés