Hirdetés

Zajlik az élet az Onkyonál: megállapodás a Gibsonnal és az MP3tunes-szal

Idén a jelek szerint beleerősít az Onkyo. A vállalat bejelentette ugyanis, hogy megállapodást kötöttek az MP3tunes netes tartalomszolgáltatóval. Ennek értelmében az Onyko 2012-es audio rendszerei közvetlen elérést nyújtanak a cég adatbázisaihoz, vagyis az ott található dalokhoz. Így jó minőségű zeneszámok játszhatók le azonnal, és ami fő, a törvények megsértése nélkül.

Az MP3tunes egy év alatt két gigabájtnyi anyagot vagy 400 darab zeneszámot enged lejátszani ingyenesen ezen az úton. Azonban amennyiben valaki hajlandó egy évre negyven dollárért előfizetni, akkor ez a szám felugrik ötven gigabájtra vagy 10000 dalra. És ez még nem minden. Ugyanis az is kiderült, hogy a gitárjairól híres Gibson alaposan bevásárolta magát az Onkyoba. Olyannyira, hogy az amerikai leányvállalat, az Onkyo USA többségi tulajdonosává vált. Ezzel egy időben a cég létrehozta Pro Audio divizíóját, ahol már hasznosítani fogják az Onkyo által kifejlesztett technológiákat és merítenek a japán konszern tapasztalataiból.


(forrás: Webstrings)

Az Onkyo a pénz mellett elég komoly marketingtámogatást kap cserébe, hiszen a Gibson igen jól csengő név. Az együttműködés súlyát kiválóan jelzi, hogy a Gibson elnök vezérigazgatója, Henry Juszkiewich az Onkyo igazgatótanácsának tagja lett. Ezzel párhuzamosan pedig az Onkyonál hasonló szerepet betöltő Munenori Otsuki ugyanezt a pozíciót megkapta a Gibson Guitar Corp. igazgatótanácsában.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Onkyo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés