Hirdetés

Új kézikonzollal frissít a ONEXPLAYER

A Mini Pro mindent belead, de ennek megkérik az árát, a OneXfly viszont a tömegeknek szólhat.

A ONEXPLAYER továbbra is teljes erőbedobással támadja az egyre csak bővülő PC-s kézikonzolok piacát, és most bemutattak egy új megoldást, de mellette készül egy tömegpiacnak szánt fejlesztés.

Először az új csúcsmodellt érdemes átnézni, amely a tavasszal bemutatott AMD platformra épített ONEXPLAYER Mini nevű kézikonzol továbbfejlesztése. Innen ered a neve is: ONEXPLAYER Mini Pro. Ebben megmarad az ismert 7 hüvelykes, IPS panelt használó, 1920x1200-as kijelző, amit egyébként sokan szeretnek, mivel ez tűnik a hordozhatóság tekintetében az arany középútnak. A Wi-Fi és Bluetooth továbbra is adott, ahogy az USB 3.0 is, de mostantól van két USB 4.0-s interfész is, az akkumulátor kapacitása pedig 48 Wh.

Ez mind belefért 260 x 106 x 23 mm-be és 599 grammba, vagyis a kiterjedés és a tömeg szempontjából csak nüansznyi változások vannak, a Pro jelzés sokkal inkább a kijelző mögött működő platformra utal, ugyanis az már nem az AMD Ryzen 7 5800U-s rendszerchipre épít, hanem a Ryzen 7 6800U-ra, azaz a Zen 3 magokat és az RDNA 2 architektúrára épülő IGP-t párosító Rembrandt SoC APU dolgozik a rendszerben. Ennek hatására a 16 vagy 32 GB-os kapacitású rendszermemória is változott, amely immáron LPDDR5 szabványú, emellett effektív 6,4 GHz-s órajelen üzemel. Az adattároló tekintetében akár 2 TB-os SSD is választható, tehát ha akarjuk, akkor helyben nem lesz hiány.

A ONEXPLAYER Mini Pro legnagyobb hátránya ugyanaz, mint a hagyományos, Pro jelzés nélküli elődjeinek. A 16 GB-os memóriát használó, 512 GB-os SSD-vel érkező alapmodellért 1199 dollárt kell majd fizetni, míg a 32 GB-os memóriával és 2 TB-os SSD-vel felszerelt verzió 1599 dollárba kerül. A gépekre egyelőre előrendelést lehet leadni, és ezeket a gyártó igyekszik a legrövidebb időn belül teljesíteni.

Érdekesebb megoldásnak tűnik a ONEXPLAYER OneXfly, ami pont a magas ártól szeretné megfosztani a rendszert, és azt a territóriumot célozza majd, amit a Valve által fejlesztett Steam Deck jelenleg teljesen kisajátít.

ONEXPLAYER OneXfly (forrás: ONEXPLAYER Weibo) [+]

A OneXfly ehhez a nemrég leleplezett AMD Mendocino SoC APU-t veti be, amely RDNA 2 architektúrájú IGP-t társít a négy Zen 2 magja mellé. Ez ugyan közel sem olyan gyors, mint a fent kézikonzolban dolgozó, Rembrandt kódnevű testvére, de sokkal olcsóbban gyártható, következésképpen az AMD is sokkal olcsóbban tudja adni, miközben a fogyasztása akár 8 wattra is redukálható, így nemcsak az ár problémáját lehet vele megoldani, hanem a nagyobb üzemidőt is.

Sajnos a 6 hüvelykes kijelzővel rendelkező OneXfly-t a gyártó még csak megszellőztette, vagyis egyelőre csak készül, de az elkövetkező hónapokban valószínűleg elérhető lesz, remélhetőleg versenyképes áron, amire a Steam Deck ellen szüksége is lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés