Hirdetés

7000-es Ryzenre vált a One-Netbook kézikonzolja

A OneXPlayer 2 kap egy Pro variánst, ami első körben egy híres színösszeállítással lesz megvásárolható.

A Steam Deck megjelenésével mintha szárba szökkent volna a kézikonzolok iparága, hiszen időről időre újabb vetélytársak szállnak szembe a Valve masinájával, hogy kiszakítsanak maguknak egy szeletet a piacból. A One-Netbook is ezt tűzte ki célul (noha első efféle terméke megelőzte a Decket), ugyanis a Rembrandt vagy Alder Lake-P architektúrára épülő OneXPlayer 2 után annak Zen 4 platformon alapuló Pro változatával szeretné növelni részesedését a szegmensben.


(forrás: igao7.com) [+]

A OneXPlayer 2 Pro EVA Limited Edition névre keresztelt újdonság vizuális dizájn szempontjából a Kína-exkluzív OneXPlayer Mini Pro Gundam Edition nyomdokain jár, mivel zöld-lila színkombinációja egy szintén kultikus anime (mecha) franchise-ból, a Shinseiki Evangelionból/Neon Genesis Evangelionból (röviden NGE) származik. Érdekesnek véljük, hogy mostanában reneszánszát éli a '90-es évek derekáról ismert cím, tekintve, hogy több cég bővítette kínálatát a jellegzetes színekben feszítő eszközökkel (például az ASUS vagy több billentyűsapkákban utazó gyártó), ám ha az előbb említett Mini Prót kiindulási pontnak vehetjük, akkor a OneXPlayer 2 Próból szintúgy jönni fog majd egy "natúr", nem limitált példányszámban készülő verzió.


(forrás: igao7.com) [+]

Cikkünk tárgyának lelke egy 8 magos/16 szálas, 5,1 GHz-ig boostoló AMD Ryzen 7 7840U SoC APU, ami 12 CU egységgel ellátott, 2700 MHz-es órajelen ketyegő AMD Radeon 780 IGP-vel érkezik. Ez a választás nem meglepő, mert az ASUS ROG Ally, az AOKZOE A1 Pro, Az AYA NEO 2S vagy az AYA NEO GEEK 1S gépek is ezzel a chippel lettek felvértezve, és a teljesítmény növekedése az energiahatékonyság javulásával párosul.

(forrás: igao7.com) [+]

Az LPDDR5X rendszermemória kapacitása 64 GB-ig tornászható fel, és a 8,4 hüvelykes, tízujjas érintőkijelző 118 százalékos sRGB színtérlefedettséget társít a 2560 x 1600 pixeles felbontáshoz, miközben 4096 nyomásszintet tud megkülönböztetni. Az egyelőre még kérdéses vételárú handheld 1 vagy 2 TB-os, x4-es PCI Express 4.0 interfésszel kommunikáló SSD-vel lesz kérhető, míg a sztereó hangszórókat a Harman jegyzi.


(forrás: Minixpc)

A Windows 11-et futtató apparátus leválasztható markolatainak gombelrendezése az xboxos sémát követi, a kalibrálható, és a holtjáték nélküli ALPS analóg karok 7,5 mm magasra nőttek. Az 100 wattos adapterrel "megtankolható" – gyorstöltéses – akkumulátor 65,5 wattórás, a konstrukció tetején pedig egy USB4 Type-C port, egy USB 3.0 kapu, egy microSD 4.0 kártyaolvasó, plusz egy 3,5 mm-es audio jack, az alján pedig egy 5 Gbps-os USB Type-C aljzat található a mágneses klaviatúrát fogadó pogo pin konnektor társaságában.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés