Hirdetés

Megreformálná a mobil eszközök hűtését a Frore Systems

Az AirJet technológia ventilátor nélkül tenné hűvösre a melegedő komponenseket.

A mobil megoldások hűtése mindig is sarkalatos pontnak számított az iparban, és hacsak nem beszéltünk kifejezetten kis fogyasztású platformról, akkor a ventilátor nem volt megúszható. Utóbbi persze megoldotta a hőelvezetést, de kiépítéstől függően a zajterhelés akár zavaró is lehetett. A Frore Systems most előállt egy saját fejlesztésű technológiával, aminek az AirJet nevet adták, és ez újszerű módon próbálja lehűteni a lapkákat, illetve az egyéb melegedő alkatrészeket.

Az alapokat tekintve nem beszélhetünk passzív eljárásról, mivel olyan hűtőlemezekről van szó, amelyekben apró membránok tömkelege található. Ezek ultrahangos frekvencián rezegnek, ami a mozgás során kialakuló nyomáskülönbségek által erősíti a hőelvezetést. Technikailag tehát aktív hűtésről beszélünk, amelynek még némi fogyasztása is van, hiszen energiafelvétellel üzemel, de a Frore Systems szerint a jelenlegi megoldásokhoz viszonyítva jobb a hatékonysága.

A cég első körben két terméket tervez, amelyek specifikációját az alábbi táblázat részletezi:

Frore Systems AirJet hűtők
Típus AirJet Mini
AirJet Pro
Hőelvezetés 5,25 watt
10,5 watt
Fogyasztás
1 watt
1,75 watt
Zajszint 21 dBA
24 dBA
Ellennyomás mértéke
1750 Pa
1750 Pa
Kiterjedés 27,5 x 41,5 x 2,8 mm
31,5 x 71,5 x 2,8 mm
Tömeg 11 gramm
22 gramm

Az adott mobil gép méretétől függően több AirJet is alkalmazható egymás mellett, akár keverhető is a Mini és a Pro modell. A Frore Systems szerint az alaphűtést egy notebook esetében biztosíthatja egy hőkamra, amire köthetők az aktív hőelvezetést végző AirJetek, méghozzá tetszőleges mennyiségben.

Az AirJetek igazi ütőkártyája a vékonyságuk, ennek köszönhetően pedig könnyebb lesz vékony vázat használó mobil eszközöket tervezni, ráadásul úgy, hogy a hőelvezetés viszonylag hatékony, vagyis nagyobb teljesítmény építhető a készülő rendszerbe.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés