Hirdetés

Kézikonzolokkal önti el a piacot az AYANEO

A nagy teljesítményű csúcsmodell mellé jön a középkategória, illetve egy igencsak megfizethető kiadás is.

Az év elején írtunk az AYANEO bivalyerős kézikonzoljáról, de a vállalat is érzi, hogy ez csak a játékosok egy szűk rétegét célozza, így szükség van a portfólió kiterjesztésére. Ezt a gyártó az idei év során oldja meg, mivel számos érkező fejlesztést jelentettek be.

Kezdjük a beszámolót az AYANEO Air és Air Pro kézikonzolokkal, amelyek kapásból odateszik magukat a kijelző tekintetében, hiszen 5,5 hüvelykes, Full HD-s AMOLED panelt használnak majd 350 cd/m²-es fénysűrűséggel és 100 000:1 statikus kontrasztaránnyal, ráadásul a megjelenítő lefedi a DCI-P3, az sRGB, az NTSC és az AdobeRGB színtér 99, 100, 109 és 96 százalékát.

A Wi-Fi 6 és Bluetooth 5.2 modult támogató, felszereltségtől függően 395 és 450 gramm közötti fejlesztések minimum hatmagos AMD Ryzen 5 5560U SoC APU-t használnak, amelyhez az alapmodellben 3200 MHz-en ketyegő, 8 GB-os LPDDR4X memória kapcsolódik, 128 GB-os SSD társaságában. Ha ez nem lenne elég, akkor még normál Air kiépítésben lehet választani 16 GB-os, 4266 MHz-en üzemelő LPDDR4X RAM-ot, és az SSD kapacitása is lehet 256 GB.

A Pro verzió már valamivel érdekesebb lehet, mivel a normál kiépítés 28 Wh-s akkumulátorát 38 Wh-s opció váltja, de a rendszerchip maradhat az előbbi bekezdésben említett modell, viszont a rendszermemória minimum 16 GB lehet, illetve SSD-ből is 512 GB-os vagy 1 TB-ost kell igényelni. A leggyorsabb AYANEO Air Pro verzió nyolcmagos Ryzen 7 5825U rendszerchipet használ, és mellé kötelezően 32 GB-nyi, 4266 MHz-en üzemelő LPDDR4X RAM kerül, továbbá az előbbi két SSD helyett igényelhető 2 TB-os változat is.

Az AYANEO Air és Air Pro modellek a harmadik negyedévben kerülnek piacra, az áruk felszereltségtől függően 549 és 1399 dollár között lesz.

Érkezik egy AYANEO Air Plus modell is, amely a legkönnyebb és legolcsóbb alternatívának készül. Erről annyit tudni, hogy megkapja a fentebb említett Air verziók kijelzőjét, de alatta az AMD Mendocino platformja dolgozik. Utóbbit még csak a Computexen leplezték le, így nagyon sok hivatalos adatot nem lehet tudni róla, de a rendezvény kapcsán több forrás is úgy írta le, hogy a dizájn tekintetében egy alapból ultramobil szintre tervezett rendszerről van szó, vagyis elképesztően kicsi alaplapot igényel, miközben a fogyasztása egy számjegyű lehet.

Az AYANEO Air Plus leghamarabb az év végén érkezhet, a kezdőára pedig 289 dollár lesz. Ez az a szint, ami sokak számára már megfizethető, így nagyon érdekes lesz látni, hogy az AYANEO mit tud alkotni ezen a területen, ha van már egy pénztárcabarát hardver is a zsebükben.

Végül jön az AYANEO 2 is, ez a klasszikus erőgép vonalat képviseli 7 hüvelykes kijelzővel, így talán nem meglepő az az információ, hogy Ryzen 7 6800U SoC APU kerül bele 6,4 GHz-es effektív órajelű LPDDR5-tel kiegészítve. A rendszermemória kapacitása még nem ismert, de információink szerint 16 GB-os opcióval szolgálna a vállalat, míg SSD-ből PCI Express 4.0-t támogató, akár 2 TB-os modell kerülhet a vázon belülre, emellett számítani lehet az USB 4.0-s port meglétére is. Az AYANEO 2 hátránya az ára lesz, de olyan szinten, hogy még az alapmodell is várhatóan 1000 dollár fölött szerezhető majd be. Ez nyilván gond lenne, ha nem jönne pár másik, pénztárcabarát modell, így a csúcsholmi megmaradhat annak a szűk rétegnek, amely hajlandó nagyon a zsebébe nyúlni.

A vállalat mindegyik gépét Windows operációs rendszerhez tervezte, de otthon ettől el lehet térni, mert alapvetően PC-kről van szó, így akár egy Linux disztribúció is telepíthető lesz majd rá.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés