Hirdetés

Olcsóbb lett az Oculus Rift és megérkezett az önálló Rift Go HMD is

A vállalat az árcsökkentés mellett egy jóval olcsóbb HMD-t is bedobott a közösbe.

A Facebook tulajdonában lévő Oculus az éjszaka folyamán két bejelentést is tett az éppen zajló Oculus Connect 4 konferencián. Az egyik, hogy a már piacon lévő Oculus Rift VR HMD szett árát megint csökkentik, ami az eddigi 599 dollárról 399 dollárra esik. Ez fontos lépés, hiszen az egyre erősödő konkurenciára reagálni kell, másrészt a relatíve kevés élhető tartalom mellett az ár régóta a cég ellen dolgozott – részben emiatt sem tudta felvenni a versenyt például a sikeresnek mondható Sony PlayStation VR-ral szemben, amiből egyébként már készül az újabb változat. Az kedvezőbb árú szett a VR szemüvegen felül természetesen tartalmazza a Touch kontrollereket és a szenzorokat, valamint hat darab ajándék alkalmazást is.


[+]

Aki még ennél is olcsóbb VR szórakozásra vágyik, annak a cég hamarosan elhozza az Oculus Go névre hallgató csomagot, ami "mindössze" 199 dollárba fog kerülni, azaz kicsit többe, mint a 129 dolláros Samsung Gear VR. Ez azért fontos, mert a kicsivel magasabb árért cserébe a Go önmagában is használható élményt nyújt. Bár a számítást végző hardverről egyelőre nincs konkrét információ, a Tom's Hardware tudomása szerint a Qualcomm Snapdragon 821 adja az alapot, miközben a két platform alkalmazásszinten "binárisan kompatibilis", azaz ami fut a Gear VR-en, azzal megbirkózik a Go is, és fordítva.


[+]

Az alacsonyabb ár fejében csak 3DOF mozgásérzékelés lesz, ugyanakkor bizonyos technikai paraméterei jobbak lesznek: új és a Riftnél jobb minőségű, tisztább képet adó, kevesebb csillogást ígérő lencsét és nagyobb felbontású, 2560x1440 képpontos megjelenítőket kap változatlan FOV mellett. A frissítési frekvenciáról nincs információ, a gyártó csak annyit kommunikált, hogy "gyors képváltású" LCD kijelzőt építenek be, jelentsen ez egyelőre bármit. Az Oculus minőségi anyaghasználatot és kényelmet ígér, miközben nem kell lemondani a hangzásról sem, a hangszórók integrálva érkeznek, de 3,5 mm-es jacken van lehetőség fülhallgató használatára is. A szett tartalma egy kontroller is, mely nagyban hasonlít majd a Gear VR megoldására.

Az Oculus Go fejlesztői változatait novemberben kezdi szállítani a vállalat, míg a végleges, bárki által megvásárolható dobozos kiadások valamikor a következő év folyamán kerülnek a polcokra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés