Hirdetés

Nem lesz egyhamar második generációs Oculus Rift

Az aktuális leértékelések a headset terjedését célozzák, nem pedig egy új modellnek készítik elő a terepet.

Az Oculus Riftet és a hozzá tartozó Oculus Touch vezérlőt az utóbbi időben több áruház is igen komoly leértékelés mellett árulja. Ez persze nem a kereskedők döntése, hanem maga a gyártó határozta el, hogy az eredeti árat majdnem a felére vágja egy nyári promóció keretében. Ez felvetette azt is, hogy az Oculus biztos így készíti elő a terepet a második generációs headsetnek, de valójában távolról sem ez a helyzet.

Jason Rubin, az Oculus tartalomellátásért felelős vezetője szerint nem lesz egyhamar új headset, és a CNET számára adott interjúban kifejtette, hogy az aktuális csomag hosszú távra szól, így felhasználóknak nem érdemes várniuk a következő verzióra.

Az interjúból az is kiderül, hogy az Oculus jelenleg a tartalomellátásra koncentrál. Ez igazából az aktuális tervekből is leszűrhető, ugyanis a vállalat az év végéig havonta szeretne legalább egy komoly VR címmel előállni, 2018-ban pedig jön a Marvel Powers United VR, amitől az Oculus igen sokat remél.

A vállalat stratégiája érthető. A második generációs Oculus Rift 2 az aktuálisan elérhető technológiákkal nem számítanak nagy előrelépésnek, így meg kell várni az újabb paneleket, illetve az egyéb fejlesztéseket. Addig is a legfőbb cél a minőségi tartalom biztosítása, mivel ebből a szempontból a Sony nagyon komoly versenytársnak számít a saját zárt PlayStation VR rendszerével, ezen belül is a számos exkluzív VR címmel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés