Hirdetés

Fekete képernyő szomoríthatja el az Oculus Rift felhasználóit

A vállalat kiderítette, hogy mi a hiba, és van megoldási javaslat is a tényleges javítást megérkezéséig.

Az Oculus Rift az elmúlt időszakban elkezdett felzárkózni a nagy riválisnak tekinthető HTC Vive mögé. Bizonyos nem reprezentatív felmérésekben már meg is előzte, de ezekkel csínján kell bánni, ugyanis nem tartják be a piackutatások alapvető szabályait, ami torz eredményekhez vezethet. Azt azonban tényleg nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy az Oculus a vártnál erősebb ünnepi szezont tudhatott maga mögött, éppen ezért kellemetlen, hogy egy ideje már fekete képernyős hibára panaszkodnak a felhasználók.

A hiba elég egyszerűen reprodukálható, a PC alvó módból való visszatérése után a headset egyszerűen csak fekete képet adott. Emellett a teljesítményproblémákkal kapcsolatos panaszok is megszaporodtak, amit nehéz volt hova kötni.

Az Oculus azonban úgy gondolja, hogy megtalálta a hibák okát. Úgy gondolják, hogy az NVIDIA meghajtójával van gond, ezen belül is 390-es sorozatú GeForce driver kiadásokkal. Emiatt a vállalat arra kéri a GeForce VGA-val rendelkező felhasználókat, hogy váltsanak vissza a 388.59-es eszközillesztőre, amely a tesztjeik szerint jól működik.

Egyelőre ez egy áthidalómegoldás, amíg a cég az NVIDIA-val közösen ki nem dolgozik egy javítást az újabb GeForce driverekbe.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés