Hirdetés

Olcsó és önálló VR headseten dolgozik az Oculus?

A Bloomberg információi szerint egy 200 dolláros szerkezetről van szó, ami ráadásul könnyű is lesz.

Az Oculus úgy néz ki, hogy nem beszélt félre akkor, amikor a mobil piacot jelölték meg a VR jövőjének, ugyanis a Bloomberg úgy tudja, hogy készül egy Pacific kódnevű modell, ami egy önálló VR headset lesz. Ennek megfelelően nem kell hozzá egy PC, mint az Oculus Rifthez, vagy egy mobiltelefon, ahogy a Samsung Gear VR-hoz.

A Facebook koncepciója itt nem a nagy teljesítményt igénylő VR tartalmak hajszolása, hanem sokkal inkább a mobil piac saját eszközzel való letámadása. Ez önmagában nem is rossz ötlet, hiszen a Gear VR rendkívül népszerű, és ennek a szoftveres alapjait az Oculus szolgáltatja, vagyis igen csekély munka elkészíteni egy saját VR headsetet erre a területre. Ez ráadásul hordozhatóságra lesz tervezve, amit alátámaszt az a híresztelés, hogy könnyebb a Gear VR-nál is. A dizájn tekintetében valószínűleg az aktuális Oculus headset köszön majd vissza, de persze optimalizált formában.

Az önálló Oculus VR headset leghamarabb csak az év végén érkezhet, és ha nem is lesz szó konkrétan a startról, akkor is lehet valami bemutató az októberi Oculus Connecten.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés