Hirdetés

NZXT Phantom 410 PC ház – vagányság zsugorítva

Az NZXT elég pörgős hetet tartott, először érkezett első, díjnyertes processzorhűtőjének kisebb változata, a HAVIK 120, majd szintén első, 80 Plus Gold tápcsaládjának Bronze hatásfokú moderált, ám hasonló minőségű HALE82 szériája is debütált a napokban. Úgy tűnik, a zsugorítás a jelenlegi trend a gyártó berkeiben, hiszen az említett két terméken kívül napvilágot látott a nagy sikert aratott Phantom ház tömörített kiadása, a Phantom 410.


[+]

Megjelenés tekintetében rokonságuk letagadhatatlan, szinte ugyan az a forma és színvilág, talán a vonalai finomodtak valamelyest. Az előd teljes méretéhez képest a Phantom 410 a midi torony kategóriába töpörödött, ettől függetlenül a nagytestvér minden fontos funkcionalitásával rendelkezik. Mérete 215 x 516 X 532 mm, súlya 9 kilogramm, vagyis mélysége majdnem 10 centivel, súlya pedig 2 kilóval csökkent. Formájából adódóan váza acél, burkolata pedig műanyag és akril.


[+]

Az előlapi ajtó 3 x 5,25”-es meghajtóhelyet rejt, ez is kettővel kevesebb a „sima” Phantomhoz képest, de az esetek többségében még így is bőven elegendő. A tetőlapon lévő I/O panel balról a jobb oldalra költözött, itt a szokásos audio csatlakozók mellett 2 x USB 2.0, 2 x USB 3.0 és egy ventilátorvezérlő található. Az utóbbi összesen 4 légkavaró szabályozására képes 30 wattos összfogyasztásig bezárólag, a fordulatszám egyszerűen egy három állású kapcsolóval módosítható.


[+]

A szerszámmentesen szerelhető beltér sem tartogat sok újdonságot, a 90 fokban kiforgatott merevlemez keretbe fiókok segítségével 6 x 2,5”/3,5” HDD/SSD rögzíthető. Az alaplaptálcán szerelőablak és gumipaneles kábel bujtató rések is találhatók, ATX, micro-ATX és mini-ITX alaplapokat fogad, E-ATX deszkák viszont már nem férnek be. A hűtés gyárilag négy ventilátort tartalmaz, egy 120 mm-es elülsőt, egy 120 mm-es hátsót, egy 140 mm-es oldalsót és egy 140 mm-es felsőt. A ház tetejébe egy 240/280 mm-es folyadékhűtő radiátor is beépíthető, ehhez 30 mm magasság és hátul tömlő furatok állnak rendelkezésre. A merevlemez keret egy részének eltávolításával maximum 305 mm hosszú videokártyákat installálhatunk a rendszerbe, itt érezhető igazán a „kurtítás” az előd nyújtotta 350 mm-nyi helyhez képest.

A kompaktabb NZXT Phantom 410 december 9-én érkezik fekete, fehér és piros színben 99,90 eurós árcédula kíséretében.

  • Kapcsolódó cégek:
  • NZXT

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés