Hirdetés

Sharkoon Tauron midi torony vad színekben

A Sharkoon új házszériája, a Tauron igen fiatalos, élénk színekben pompázik, így aki egy kis feltűnésre vágyik, az mindenképp ismerkedjen meg velük! Három színkombinációban rajtol: egy fekete-piros, egy fekete-zöld és egy kívül-belül fehér variánssal. Az első kettő akár a kedvenc videokártya gyártónk tiszteletéül is választható, megjelenésük igen harsány, ehhez képest a fehér szinte visszafogottnak mondható. Formavilág ettől függetlenül egyszerű és letisztult, szerencsére a fókuszban lévő célközönség ellenére nem operál giccses, fröccsöntött alkatrészekkel.


[+]

Az 510 x 205 x 495 mm-es midi toronyház méretéhez képest elég súlyos (9,5 kg), ez némi bizakodásra ad okot, hogy nem spórolták ki belőle az anyagot. Az előlap és tető végig sűrűn lyuggatott borítást kapott a megfelelő szellőzés érdekében. Az előlap mögött két 120 mm-es, az aktuális színezethez passzoló LED-es ventilátor szívja be a friss levegőt, felette 3 x 5,25”-es meghajtóhely sorakozik (ebből az egyik 3,5” kompatibilis).


[+]

A ház tetején ajtó mögött a szokásos audio csatlakozók és gombok mellett 2 x USB 3.0 és 2 x USB 2.0 port, valamint két ventilátorvezérlő sorakozik. Az utóbbi tolópotméterek összesen 6 ventilátor fordulatszámának kontrollálására alkalmasak, így két külön régióban az aktuális terhelés függvényében választhatunk a nagyobb légszállítás vagy a csendesebb működés között.


[+]

A plexi ablakkal ellátott oldallap eltávolításával tárul elénk a kontrasztos beltér. A ház belseje valójában nincs teljesen színre fújva, például a fekete-piros és a fekete-zöld modell esetében a beltér alapjában véve fekete, csupán az alaplaptálca, a bővítőkártya rések takaróelemei, a meghajtó rögzítők és a ventilátor lapátok kapták meg a piros/zöld festést. A három darabban eltávolítható merevlemez keretben fiókos rendszerrel összesen 7 x 2,5”/3,5”-es adattároló rögzíthető. Ennek a modularitásnak az az előnye, hogy így akár több, maximum 420 mm hosszú videokártya is befér.

A szellőzést gyárilag a már említett elülső két egységen kívül egy 120 mm-es hátsó és egy 170 mm-es felső ventilátor végzi, ezen kívül egy további 120/140 mm-es légkavaró a ház aljában rögzíthető. A vízhűtés előkészítés négy hátlapi furat formájában ölt testet. Az ATX és microATX alaplapokat fogadó tálca szerelőablakot és gumiajtós kábelbújtató nyílásokat is kapott. A fekete-piros és a fekete-zöld, illetve a fehér Sharkoon Tauron vételára rendre 79,90 és 79,90 euró, illetve 84,90 euró.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés