Hirdetés

Csend és stílus – akár ez is lehetne az Antec Performance One P280 ház mottója

Sok idő telt el azóta, hogy az Antec új terméket jelentett be a letisztult és visszafogott megjelenésről, valamint a csendes hűtéséről híres Performance One házcsaládban. Kisebb változtatások ugyan voltak a korábban bemutatott P183 és P193-as modelleknél, de legújabb házuk, a P280-as eddig váratott magára. Úgy tűnik, a várakozás nem volt hiábavaló, ugyanis a Performance One család eddigi tagjaihoz képest egy tonna újítást kapunk pénzünkért cserébe.


[+]

A külsőt érintő legfontosabb változtatás, hogy a zajcsökkentő szivaccsal bevont belsejű ház elejét elfoglaló nyitható előlapot a végletekig lecsupaszították. Végre elhagytak mindenféle felesleges nyílást és díszítőelemet, így csak a műanyagot borító alumínium bevonat hűvös eleganciája maradt, egy nyomott Antec emblémával az alján. Ami nem az ajtó része, de szintén a frontfelületre került, az a 3,5 mm-es jack csatlakozókból, illetve USB 2.0-s és 3.0-s kapukból álló I/O panel.

A mágneses zárral ellátott előlap mögött egyébként a három darab 5,25"-ös meghajtórekeszen és az elülső, két 120 mm-es ventilátort fogadó légbeömlőnyílás kivehető porszűrőjén kívül mást nem találunk, tehát más gyártók megoldásával ellentétben nem ide rejtették a reset és bekapcsoló gombokat. Ez utóbbiak ugyanis a ház tetejére az előlaphoz közel, a felületbe süllyesztve foglalnak helyet.


[+]

Szintén hasonlóan letisztult a zajcsökkentés végett polikarbonáttal bevont acél oldallap, amit se ablak, sem pedig ventilátornyílás nem tör meg, habár ez utóbbi hiánya sokak számára negatívum lehet. A gyártó viszont így is gondoskodott a megfelelő szellőzésről, ugyanis az említett dupla 120 mm-es előlapi ventilátoron kívül egy pár légkavaró került a tetejére, illetve egy másik a hátlapra – ez utóbbi három légkavaró fordulatszáma külön-külön állítható a hátoldalra szerelt szabályozóval.

A ház belsejébe kukkantva nem nehéz észrevenni, hogy alapos változáson ment keresztül a sorozat legújabb tagja. Az 526 x 231 x 561 mm-es méretekkel rendelkező termék az XL-ATX méretű alaplapokat is képes befogadni, de a hosszabb grafikus kártyák és magasabb CPU hűtők sem okoznak majd problémát – előbbi maximum 330 mm, utóbbi pedig 170 mm lehet. A szerszám nélkül szerelhető kasztniban a tápegység a mai trendeknek megfelelően alul kap helyet, de a tápventilátor számára kivágott nyílást szétszerelés nélkül eltávolítható, mosható porszűrő takarja. Az alaplapot tartó tálcáról sem hiányoznak a megfelelő számú és méretű kivágások (a megfelelő helyeken gumival bélelve), melyek nem csak a szerelést, hanem a kábelek és az opcionálisan beszerelhető vízhűtő tömlőinek esztétikusabb elvezetését könnyítik meg.


[+]

Tárolóból, meghajtóból és egyéb, meghajtórekeszbe helyezhető eszközből összesen 11 darabot pakolhatunk a házba. Az említett három darab, kívülről is hozzáférhető 5,25 hüvelykes rekeszen felül hat darab – 90 fokban elfordított – rejtett 3,5" és 2,5"-es kombinált meghajtóhelyet kapunk, valamint rendelkezésre áll még két további rekesz, kizárólag 2,5"-es HDD-k és/vagy SSD-k részére. Természetesen mindegyik rekesz rezgéselnyelő rögzítőpontokat kínál.

Az Antec Performance One P280 ház forgalmazása december folyamán kezdődik, ajánlott végfelhasználói ára 120 font.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Antec

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés