Hirdetés

NZXT HAVIK 120 CPU hűtő – kisebb méret, hasonló teljesítmény

Az NZXT első processzorhűtője, a nagysikerű HAVIK 140 után úgy döntött, hogy készít egy valamivel kisebb modellt is, így született meg a frissen bejelentett HAVIK 120. Valamivel maga a hűtőborda is kisebb lett, de az igazi méretcsökkenést az jelenti, hogy a 140 mm-es ventilátort 120 mm-esre cserélték. 125 x 160 x 112 mm-es kiterjedése és 980 grammos súlya kevésbé terheli az alaplapot és körülötte is több hely marad, ezért a gyártó reményei szerint szélesebb körben elterjedhet majd, mint a „nagy” előd.


[+]

A hőcsövek számát négyre csökkentették, viszont ezek szokatlanul combosak a maguk 8 mm-es átmérőjével. Az alumínium lamellák aerodinamikailag optimalizáltak, a kedvezőbb légáramlás érdekében apróbb szögletes nyílásokat vágtak rajtuk.  A korrózió elkerülése érdekében a processzorral találkozó réz talp felülete nikkelezett.


[+]

A 12 centis ventilátor 13 alumínium lapáttal rendelkezik, ezek RPM szabályozással 1200 és 1500 közötti percenkénti fordulatszám esetén 61,5 - 75,8 cfm légszállításra képesek 18 - 22 dBA zajszint mellett. Gumi rögzítőtüskék hivatottak a légkavaró rezgéseit izolálni. Amennyiben nagyobb légszállításra vágyunk, a torony másik oldalára lehetőség van még egy ventilátor rögzítésére.


[+]

A leszorító minden forgalomban lévő Intel és AMD foglalattal kompatibilis, köztük a nem rég debütáló LGA2011-el is. Az NZXT a HAVIK 140-hez nagyon hasonló teljesítményt ígér, ráadásul mindezt valamivel olcsóbban, 54,99 dollárért.

  • Kapcsolódó cégek:
  • NZXT

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés