Hirdetés

Gelid DarkForce dokkolós ház játékosoknak

A gyártók szinte minden hardverelem esetében előszeretettel használják a gémer jelzőt, azonban a marketing értéken kívül sokszor nem egyértelmű, hogy miért is éppen játékosok állnak a célkeresztben. A Gelid legújabb, teljes méretű toronyháza, a DarkForce is a játékos kategóriába érkezett, de szerencsére ez elsősorban nem külső megjelenésére, hanem funkcionalitására utal. Első pillantásra egy teljesen korrekt, tetőtől-talpig fekete számítógépház szimmetrikus, lekerekített élekkel és sarkakkal, csak az ablakos oldalpanelből lehet sejteni a kategóriát.


[+]

Előlapja is a lehető legegyszerűbb, sehol egy márkajelzés, LED vagy gomb, csak a légbeömlő nyílások és 4 x 5,25”-es külső meghajtóhely található, közülük az egyik 3,5”-es egységeket is fogad, ehhez beépítő keretet is mellékelnek a csomagban. A ház teteje már valamivel izgalmasabb, az I/O panel a két USB 2.0 port mellett USB 3.0 és eSATA csatlakozót is felvonultat, ezek mögött pedig egy merevlemez dokkoló lankája látható, mely bármilyen SATA csatlakozós 2,5”/3,5”-es HDD/SSD-t pillanatok alatt a rendszerbe illeszt.


[+]

Az 530 x 207 x 505 mm-es torony jellemzően 0,7 mm vastag acélból készül, tömege ennek következtében 9,2 kg. Az oldallapot lepattintva abszolút igényes belső fogad, itt valóban mindent megtettek az összhatás kedvéért. Ügyeltek, hogy nevéhez hűen minden porcikája fekete legyen, még az előlapi csatlakozók kábelei is végig fekete harisnyázást kaptak. A teljesen szerszámmentesen szerelhető ház alaplaptálcája ATX és microATX deszkákat fogad, szerelőablakot és számos gumiajtós kábelbújtató nyílást is kapott.

Adattárolókat 6 darab, 90 fokban kiforgatott fiók fogad, innen a felső szekciót eltávolítva maximum 410 mm hosszú videokártyáknak csinálhatunk helyet. A hűtési rendszer gyárilag két 120 mm-es ventilátorból áll (egy elöl, egy hátul), ezen kívül még további 6 huzatfelelős beszerelése lehetséges. A légkavarók tisztességes bekábelezhetősége érdekében két tápláló áramkört rögzítettek az alaplaptálcán, ezek összesen 6 egység meghajtására képesek. A vízhűtés előkészítést is tartalmazó Gelid DarkForce vételára 2 év garancia kíséretében 91 euró.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés