Hirdetés

nVidia NV31 a CeBIT-en

Mint tudjuk, az nVidiának jelenleg van mit ledolgoznia. Elvileg februárban jelennek meg a várva várt GeForce FX alapú kártyák első példányai, azonban ez csak a sor kezdete, hiszen nem sokan fognak vásárolni az 500 dolláros (120.000 Ft-os) csemegéből.

Várható, hogy az nVidia az idei CeBIT-en (Hannover, március 12-19) nagy erőkkel, egy halom bejelentéssel, és jelentős PR tevékenységgel vonul fel (elég nagy kiállítóterületet foglaltak le).

Több forrás szerint itt jelentik be az "alsó kategóriás" NV31-es chipet (is), mely - ha minden igaz - számos, a GeForce FX-ben debütáló technikát alkalmaz majd, ráadásul teljesítménye a GeForce Ti 4600-zal lesz összemérhető. Általánosságban tehát elmondható, hogy az NV31 kódjelű termékek a RADEON 9500 PRO, illetve 9700 alapú kártyák ellenfelei lesznek (vagyis a GF FX - remélhetőleg jobbfajta - "MX" változatának tekinthető). Ezért logikusnak tűnik, hogy az árat alacsony(abb)an tartsák.

Elképzelhető tehát, hogy ha a kezdetben valószínűleg kissé magasabb árak alábbszállnak, az NV31 lesz a GF4 Ti 4200 utóda ár/teljesítmény viszonyt és népszerűséget tekintve. Nem tudni azonban, mikorra lesznek kézzelfogható kártyák, melyek ezt a VPU-t használják. Márpedig addig marad a Ti 4200, illetve a RADEON 9500 PRO.

Mint írtuk, a fenti hírek több forrásból származnak, de sajnos ezek között nem találjuk meg az nVidiát, ők ugyanis nem kívánták kommentálni ezen állításokat. Érthető, hiszen így nagyobb a várakozás...

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés