Az MSI gyártja az összes GeForce FX kártyát

Az nVidia emberei úgy egy hete vehették kézbe a GeForce FX chip "végleges" (A2-es) revízióját, így most a tömeggyártást tervezik. Mint tudjuk, az új VPU 128 bites memóriavezérlővel dolgozik, ennek ellenére a rá épülő grafikus kártyák nyomtatott áramköre nem lesz egyszerűbb az ATI Radeon 9700 Pro-énál (mely 256 bites memóriavezérlője miatt is összetett). Tehát bonyolult lesz, ami azon kívül, hogy drágítja a kártyákat, azzal a hátránnyal is jár, hogy nem minden gyártó képes azt azonnal előállítani, meg kell tanulniuk a technikát, ami nem olcsó, ráadásul eltart egy ideig, mire megfelelő lesz a kihozatal.

Ezért az nVidia megkérte az MSI-t, hogy kezdetben ők gyártsák az összes GeForce FX kártyát, és adják ezeket tovább a gyártóknak, beleértve az olyan nagy nevűeket is, mint az Asus, és az olyan kisebb cégeket is, mint például a PixelView. Az nVidia tehát követi az ATI példáját, ami már jól beváltnak tekinthető: a csúcstermékeket először csak egy-két gyárban állítják elő, ezzel kedvezőbb kihozatalt és minőséget elérve, majd amikor a gyártási eljárás "standardizálódik", újabb, kisebb gyártók is belépnek. Úgy tűnik, hogy ez az üzleti modell a jövőben tendenciává válik, a GeForce FX csak első a sorban.

A Leadtek, mely professzionális grafikus kártyákat is forgalmaz, jól felszerelt üzemeiben képes lenne már most előállítani a GeForce FX kártyákat, ezért tárgyalásokat folytat az nVidia-val, hogy az MSI mellett ezt ők is megtehessék az első körben. Annyi azonban bizonyos, hogy a fő gyártó a MicroStar International lesz.

A kártyák várhatóan februártól kerülnek nagyobb számban a kiskereskedelmi csatornákba.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés