Hirdetés

Nem kér az Asus és az MSI az NVIDIA Ionból?

A netbook és nettop rendszereket gyártó Asus és MSI várhatóan nem fogja forgalmazni az NVIDIA Ion platformját, ami súlyos veszteség lehet a zöldek számára. Az elemzők szerint a döntés hátterében az áll, hogy a jelenlegi – mondhatni szerény képességekkel rendelkező – netbook és nettop rendszerek is elszívják a vásárlókat a drágább termékek elől. Ennek megfelelően egy olyan olcsó multimédiás gépezet, mint amilyen az NVIDIA Ion platform, hatalmas veszélyt jelenthet a drága számítógépekre, emellett a gyengébb paraméterekkel rendelkező, Atom processzorra épülő Intel platform is eladhatatlan lenne.


NVIDIA Ion

Bár ez a magyarázat tökéletesen érthető gyártói szemmel nézve, a kisebb részesedéssel bíró vállalatok biztosan bejelentik az Intel Atom processzorral működő NVIDIA Ion rendszereket, hiszen számukra a zöldek új elképzelése kitörési lehetőséggel kecsegtet. Az NVIDIA az Acer, a Zotac és az ASRock támogatását már élvezi, és még számos OEM gyártóval egyeztetnek a májusban startoló Ion platform forgalmazásával kapcsolatban. Természetesen minden a marketingen fog múlni, hiszen az emberekhez el kell, hogy jusson az Ion jobb képességeit hirdető információ.

Az NVIDIA ugyan konkrét eredményekkel nem szolgált az Ion platformok teljesítményéről, de borítékolható, hogy a zöldek rendszere sokkal korszerűbb az Intel Atom processzorokra épülő platformjánál, ami sajnos egy közel négy éves északi hídra épül, melynek integrált grafikus processzora mérföldekkel van lemaradva az NVIDIA Ion rendszerben található, DirectX 10 API-val kompatibilis GeForce vezérlő mögött.


ASRock Ion 330 nettop

Amennyiben az NVIDIA a kisebb gyártókkal karöltve képes sikerre vinni az Ion rendszerek startját, a nagyobb gyártóknak is meg kell gondolniuk a forgalmazást, hiszen a vásárlói igények megváltozásával nem lenne versenyképes termékük a piacon. Azonban az Asus és az MSI egyelőre inkább kivárásra játszik, mivel arra is van esély, hogy az NVIDIA Ion nem váltja be az ígéreteket.

Azóta történt

Hirdetés