Hirdetés

Mobilizálja az Iont a Lenovo

Mára hivatalosan is bejelentette a Lenovo, hogy netbookot készítettek az NVIDIA Ion platformjára alapozva. Az IdeaPad S12-es ennek köszönhetően képes lesz az akár 1080p felbontású videók lejátszására is, sőt, alacsonyabb részletességet beállítva játékokkal is meg fog birkózni. Az 1,6 GHz-es Intel Atom N270 processzor mellé társított Ion chipset 1280x800 pixeles felbontású, 12,1 hüvelykes kijelzőn jeleníti meg az információkat, de külső monitor is csatlakoztatható lesz hozzá a HDMI csatlakozón keresztül.

Lenovo IdeaPad S12
Lenovo IdeaPad S12

A 29 mm vastag és – a hatcellás akkumulátorral együtt – 1,36 kg tömegű S12 a belső tartalom tekintetében javarészt megegyezik az elterjedtebb netbookokkal, 1 GB fedélzeti memóriát, 160 GB-os merevlemezt, Wi-Fi és Bluetooth modult, valamint kártyaolvasót és három USB portot kapott. Extraként egy QuickStart szolgáltatást is beleépítettek, ami lényegében egy beágyazott, Linux-alapú operációs rendszer, segítségével böngészhető az internet és a Skype is használható.


[+]

Az Ideapad S12 – fekete és fehér változatban – várhatóan augusztus közepétől lesz elérhető 499 dolláros áron, de készül egy VIA Nano processzoros típus is, ami Chrome 9 HC3 grafikus magot tartalmazó chipsetet kap. Ez valamivel kedvezőbb áron, 449 dollárért kerül majd a boltok polcaira.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés