Hirdetés

Expert partnernap: NVIDIA

Az NVIDIA prezentációja többnyire a GeForce és az Ion rendszerek képességeit mutatta be. Az NVIDIA Ionról gyakorlatilag nem tudtak újat mondani, a rendszer még mindig pici, és továbbra is támogatja a CUDA-t és a HD videók gyorsítását. Ezenkívül fogyasztási adataihoz képest a játékokban sem teljesít rosszul a termék. Bár a magas felbontásokat és az élsimítást el kell felejteni, a Call of Duty 4 Modern Warfare megfelelő sebességgel futott az Atom 330 processzorral felszerelt Ion rendszeren, és bár értelemszerűen a grafikai beállítások sem voltak a legmagasabbak, kétségtelenül szép volt a program.

A GeForce prezentáció természetesen a PhysX-ről és a CUDA támogatásról szólt. Az előbbi technikára építő játékok listáját már egy korábbi hírünkben lelepleztük, de az előadó elmondása szerint a lista nem teljes. Persze konkrét új címeket nem említett, de felhívta a figyelmet a Shattered Horizonra, amelyet a Futuremark fejleszt. Utóbbi vállalat nagyon szorosan együttműködik az NVIDIA programozóival. A CUDA is kapott pár diát, ahol fel voltak sorolva azok a programok, amelyek kihasználják a GeForce erejét. Szóba került a Windows 7 új képessége is, mely kihasználja a grafikus processzor erejét, továbbá a rendszer rendkívül takarékos a memóriahasználattal.

Az előadás utolsó része a korábban már bemutatott GeForce 3D Visionról szólt. A technológiát természetesen ki lehetett próbálni, így első kézből mondhatom, hogy látványos dologról van szó, az ára azonban túlzottan magas. Az NVIDIA bejelentette, hogy az év második felében új szemüveg is érkezik, mely az előd kisebb hiányosságait próbálja majd javítani. A jelenlegi modellel ugyanis elég sok fény jut a szembe, ami rontja a végleges eredményt. Az új szemüveg már teljesen elfedi a szemet a külső fényhatásoktól, így garantáltan kiváló eredményt kap majd a felhasználó.

Érdemes megjegyezni, hogy az NVIDIA Ion rendszere a következő héten startol hivatalosan, így hamarosan feltűnik majd a magyar üzletekben is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés