Hirdetés

Notebook akkumulátorokat hív vissza a HP

Túlmelegedés, égési sérülés veszélye, valamint tűzveszély miatt a HP világszinten elindította akkumulátor-visszahívási csereprogramját. Az érintett (állítólag a Panasonic által gyártott) telepeket a cég egyes HP, HP Compaq, HP ENVY, HP Pavilion, HP ProBook notebookokkal együtt szállította 2013 márciusától 2015 augusztusáig, de tartozékként, illetve pótalkatrészként is értékesítésre kerültek, valamint cseredarabként is kerülhetett belőlük a felhasználókhoz.

A vállalat felhívja rá a figyelmet, hogy a fent felsorolt időszakban kiszállított notebookok nem mindegyike érintett a visszahívásban, ezért az ingyenes cserére csak az jogosult, akinél az ellenőrzési procedúra pozitív eredménnyel zárul. Továbbá azt is hangsúlyozzák, hogy több Compaq, Compaq Presario, HP Envy, HP Pavilion, HP és HP ProBook notebook is van, amelyeket gyárilag nem szállíthatták a hibás akkuval, de kompatibilis a problémás darabokkal, így az ellenőrzés azoknak is javasolt, akik később vásároltak akkumulátort az imént felsorolt sorozatba tartozó laptopokhoz. További információért az érintett típusokat, illetve akkumulátor sorozatszámokat a HP erre a célra létrehozott weboldalán érdemes átböngészni. Az akkumulátor ellenőrzése történhet a HP Battery Program Validation Utility szoftverrel, illetve manuálisan is. Mindkettőhöz az alábbi weboldal nyújt segítséget.

A HP javasolja, hogy a felsorolt gépek tulajdonosai ellenőrizzék akkumulátoraik esetleges érintettségét. Amennyiben az akkumulátor a visszahívása hatálya alá esik, úgy javasolt az akku használatának mellőzése, és a cseréig javasolt a notebookot külső áramforráshoz csatlakoztatva, akkumulátor nélkül használni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés