Hirdetés

Megszünteti a tévés panelgyártást a Panasonic, de az iparágból nem vonulnak ki

A vállalat a jövőben csak mástól vásárolt kijelzőket használ majd, amelybe saját elektronikát és háttérvilágítási rendszert épít.

A Panasonic munkatársai kérdésünkre megerősítették, hogy a vállalat idén szeptemberben befejezi a saját, tévékbe szánt panelek gyártását, és a jövőben kizárólag mástól vásárolt kijelzőket használnak majd televízióikban. Ez tehát azt jelenti, hogy magából az iparágból nem vonul ki a konszern, hiszen a vezérlőelektronikát, a képjavító eljárásokat és a háttérvilágítást továbbra is házon belül fejlesztik, így természetesen a Panasonic modellek sem tűnnek el a boltok polcairól. Ez egyébként egyáltalán nem egyedi megoldás, sok piaci résztvevő – például a Sony – dolgozik hasonlóan, sőt korábban is volt rá példa, hogy a Panasonic televíziókba mások által gyártott panelek kerültek.

Panasonic televíziók - 2016
Panasonic televíziók - 2016 [+]

A cégtől kapott információk értelmében a jövőben több beszállítóval működnek majd együtt, annak érdekében, hogy minden kategóriában az igényeknek leginkább megfelelő termékekkel léphessenek színre. Az biztos, hogy az egyik partnerük az LG lesz, hiszen a dél-koreai céggel már korábban is szoros partneri kapcsolatot alakítottak ki. A japán Himejiben lévő, 2010-ben megnyitott, ám azóta folyamatosan veszteséges üzemet egyébként nem zárják be, hiszen ott a jövőben a járművekbe, orvosi készülékekbe, illetve ipari felhasználásra szánt kijelzők készülnek majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés