Hirdetés

Lemerülés ellen: akkumulátoros hátizsákot dob piacra a HP

Nyilván sokan mennek nyaralni egy zsáknyi kütyüvel, amelyek töltéséről menet közben is gondoskodni kell, és sokan vannak azok is, akik üzleti utazások során vannak kiéhezve az energiára. Ma már nem megoldhatatlan feladat a különféle hordozható eszközök töltése az utazások alatt, hiszen számos féle-fajta akkupakk kapható, amelyekkel szinte már nincs lehetetlen, de a HP mérnökei rendszerben gondolkodtak.


[+]

Ennek eredménye lett a HP Powerup hátizsák, amelyben egy (FAA szabályzatának megfelelő) 84 Wh-s, 22 400 mAh-s akkumulátor lapul, amely egy HP notebookon kívül két USB-s eszközt is képes tölteni 2 és 2,4 amper áramerősséggel. A kialakítás során cél a praktikum volt, így mindennek megvan a maga helye a zsákon belül: a kábelek rendezett elvezetéséért az erre kialakított hurkok a felelnek, biztosították a kábelek átvezetését az egyes zsebek és rakodóterek között, illetve egy fej-/fülhallgató csatlakozó számára is biztosítottak nyílást a külvilág felé, arra az esetre, ha éppen a zsákban lévő, töltés alatt lévő eszközről hallgatnánk zenét. Tekintettel voltak arra is, hogy a töltés során az eszközök hőt generálnak, így a szellőzőnyílások meglétéről is gondoskodtak, akárcsak az esőzsákról, ami heves esőzés során nyújt védelmet a táskának és beltartalmának.


[+]

A táska belső akkumulátorát a HP notebookhoz mellékelt tápegységgel lehet feltölteni, melynek szintén dedikált helye van, így a töltő hordozhatósága is megoldott. Ezenkívül a gyártó két microUSB végződésű kábelt, illetve egy HP notebookok töltésére alkalmas kábelt mellékel, mely utóbbihoz két átalakítót (4,5->7,4 mm és 7,4->4,5 mm) is mellékelnek. A gyártó elmondása szerint az Apple iPhone és iPad töltése is megoldható, de ehhez kábelt nem mellékelnek.

A HP Powerup Backpack 199 dolláros áron, októberben kerül a boltokba az Egyesült Államokban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés