Hirdetés

A HP megveszi a Samsung nyomtató üzletágát

A HP ma bejelentette, hogy felvásárolja a Samsung printer üzletágát. Az 1,5 milliárd dollárt érő üzletért cserébe a HP megszerzi a koreai vállalat szóban forgó üzletágának teljes portfólióját, mintegy 6500 szabadalmát, illetve 1300 mérnököt és kutatót is.

Noha a Samsung nem akkora szereplő a nyomtatópiacon, mint a HP (bevételük a HP bevételének a tizedét sem érte el a tavalyi üzleti évben), mégis stratégiai fontossággal bírhatnak. A HP – bár ennek ellenkezőjét állítják – valószínűleg szeretné csökkenteni a függőségét a Canontól, mivel a japán céggel 30 éves közös múltjuk van, így mind a mai napig lézeres készülékek mechanikáinak és tonerjeinek a beszállítója. Másrészt a HP várakozásai szerint ez a lépés segíthet megkavarni az 55 milliárd dollárt érő másológép-iparág állóvizét, amelyre időtlen-idők óta ráférne egy alapos megújulás. Szerintük ugyanis a másológépek ideje lejárt, a készülékek elavultak, túl nagyok, túl sok karbantartást/cserét igénylő alkatrészből állnak, javításuk, karbantartásuk és az erre vonatkozó szerződések sem a hatékonyságot tartják szem előtt – figyelembe véve azt is, hogy az értékesítési modell a szerződéses konstrukciók felé tolódott el az utóbbi időben.

A megoldás a Hewlett Packard Enterprise-ról leválasztott HP részéről egy huszárvágás lenne: az elavult másolókat magasabb kategóriás multifunkciós készülékekkel váltanák le. Ehhez kapóra jön a Samsung A3-as MFP kínálata, ami a cég állítása szerint egyszerű, megbízható, könnyebben javítható, teljesítmény terén pedig hozza a másolókét. Emellett ott van a Samsung printerekkel kapcsolatos mobilos és cloud tapasztalata is, amit szintén hasznosítani tudnának, saját technológiáikkal karöltve.

A HP és a Samsung közötti tranzakció egy éven belül lezárulhat, amennyiben a hatóságok is mindent rendben találnak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés