Hirdetés

Közeleg a Wii árcsökkentése

A Nintendo Wii a jelenlegi konzolgeneráció legsikeresebb tagja, ugyanis forradalmi megoldásaival az eladásokat tekintve – még a gyengébb hardver ellenére is – felülmúlja a Microsoft és a Sony masináját. Az utóbbi két vállalat azonban erős árversenyt folytat, aminek következtében a Wii eladásai folyamatosan csökkennek. Egy ideig a Nintendo ezt az extra kiegészítőkkel próbálta ellensúlyozni, azonban a leárazás elkerülhetetlen volt, így a jövő héttől Japánban és az Egyesült Államokban 20%-kal olcsóbban vehető meg a hétköznapi játékosokat megcélzó gépezet.

Az árcsökkentésnek hála a Wii 199 dollárért lesz megvásárolható. Persze az európai lakosság ennek hatását később érezheti meg, de mi sem maradunk ki a jóból. Érdekesség, hogy az elemzők szerint a Nintendo a konzolt átlagosan 90 dollárért gyártja, ami a kezdeti 160-170 dolláros árhoz képest komoly előrelépés. Ebből a szempontból a közvetlen konkurensek le vannak maradva, ugyanis az Xbox 360 egyes modelljeit a Microsoft az adatok alapján 140-160 dollárért készíti el, míg egy Playstation 3 a Sonynak 300-310 dollárjába kerül. Utóbbi gépet a Blu-ray-olvasó drágítja meg, de a kezdeti 600 dolláros előállítási költséghez képest ez az ár már komoly áttörésnek számít.

Fontos megjegyezni, hogy jól fut a PlayStation 3 szekere a Slim modell és az árcsökkentés óta. A Sony állítása szerint az új verzióból már egymillió darab kelt el, ami rendkívül jó teljesítmény az előző hónapok gyenge eredményeihez viszonyítva.

A Microsoft a PlayStation 3 szereplésére egy rendkívül erős reklámkampánnyal reagált, amelyben azt hirdeti, hogy az Activision, a Capcom, a Disney, az EA, a Konami, az MTV, a Namco Bandai, a Sega, a Square Enix, a THQ és az Ubisoft, azaz a videojáték-iparág szinte összes meghatározó résztvevője hajlandó fejleszteni a vállalat nemrég bemutatott Project Natal névre keresztelt újítására. A Sony természetesen lépett erre, és a saját mozgásérzékelős technológiáját népszerűsíti, így leleplezte a varázspálcának becézett vezérlőt kihasználó játékokat, ezek név szerint: Champions of Time, Tower, The Shoot, Echochrome 2, Ape Escape, Eccentric Slider, Sling and Draw, Motion Party, AIN, Flower, Hustle Kings, High Velocity Bowling és EyePet. Ezenkívül a Resident Evil 5: Director's Cut és a LittleBigPlanet is támogatja majd a technológiát.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés