Hirdetés

A Nintendo 3DS XL is kap egy Circle Pad Pro kontroller kiegészítőt

Alig egy hete adtuk hírül, hogy a Nintendo 3DS kézi játékkonzol az elődmodellhez hasonlóan szintén kap egy jelentősen megnövelt változatot 3DS XL néven. A technikai specifikációk láttán sűrű ásítozás fogta el az érdeklődőket, hiszen a kijelzők képátlóján és az ezzel járó méretnövekedésen kívül semmilyen fejlődést nem sikerült tetten érni, ráadásul a megjelenítők felbontása is változatlan maradt, ami az egyébként sem túl combos pixelsűrűséget tovább roncsolja. Ez utóbbi főleg a napjainkban zajló pixelháború közepette tűnhet furcsának, bár tény, hogy a Nintendo mindig is inkább a játékélményre helyezte a hangsúlyt, és nem a minél csillogóbb grafikára. Azonban egy tűéles tablet vagy telefon képe után a „csempényi” képpontok bizony fel fognak tűnni a felhasználóknak.


(forrás: Engadget)

Azonban volt még egy vétek, amit nagyon sérelmeztek a felhasználók, mégpedig egy jobb oldali analóg joystick létének hiánya. Ez már a „sima” 3DS esetében is felmerült, mint probléma, amit akkor a gyártó egy kiegészítőkerettel, azaz a Circle Pad Próval (CPP) oldott meg. Igaz, hogy a kényelmesebb irányítási módot nem minden játék támogatja, de tekintve, hogy az XL nem kis darab, némi átvariálással azért csak felfért volna az a szerencsétlen pöcök. A gyártó azonban ragaszkodik a „jól bevált” recepthez, ugyanis hivatalosan is megerősítette, hogy még idén érkezik egy 3DS XL-hez való Circle Pad Pro. Ezzel nem csak az a gond, hogy külön kell megvásárolni, hanem hogy az egyébként sem aprócska készülék a CPP alkalmazásával még nagyobbá hízik.

A Nintendo 3DS XL Európába július 28-án érkezik, a vele kompatibilis Circle Pad Pro debütálása azonban lehet, hogy egészen az év végéig várat magára. A vételárról egyelőre nem esett szó, de bizonyára a 3DS CPP 20 dolláros árcédulájával azonos lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés