Hirdetés

Nintendo 3DS XL – ez a generáció is kapott egy doppingolt nagytestvért

Alig pár nappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy Shigeru Miyamoto egy az IGN-nek adott interjúban megemlítette, hogy elégedettek a Nintendo 3DS képességeivel, ezért nem terveznek modellfrissítést, hanem inkább már egy következő generációs kézikonzol fejlesztésére koncentrálnak, ugyanis a gyártó szerint az okostelefonok és tabletek mellett még mindig van létjogosultsága a kategóriának.

Ennek ellenére most bejelentették a Nintendo 3DS XL-t, amely az alapmodell egy méretében tuningolt változata. Ez a gyakorlat persze nem ismeretlen, hiszen az előző generáció, a DS is megélt néhány variációt, amelyek szintén leginkább csak kiterjedésükben különböztek egymástól. Mindkét kijelző nagyjából egy bő hüvelykkel nőtt: a felső 3,53-ról 4,88”-re, az érintésérzékeny alsó pedig 3,02-ről 4,18”-re nőtt, ezzel maga a készülék 156 x 93 x 22 mm-esre hízott. Ettől függetlenül nem sok minden változott, a megjelenítők felbontása rendre 800x240 és 320x240 pixeles maradt, és a kezelőszervek típusa és elrendezése sem változott.

Ez utóbbi tény talán sokakat rosszul érinthet, mert egy jobb oldali analóg joystickra akkora volt az igény, hogy a Nintendo a Circle Pad Pro kiegészítővel orvosolta a problémát, így érthetetlen, hogy egy újabb gépben miért nem korrigálták a hiányosságot. A belsejében lapuló hardverről nem esett szó, ez minden bizonnyal változatlan.


[+]

A Nintendo 3DS XL az Egyesült Államokba augusztus 19-án érkezik 199 dolláros árcédula kíséretében, európai debütálása talán valamivel hamarabb is bekövetkezhet. Összehasonlításként a „sima” Nintendo 3DS-ért 169 dollárt kérnek, az új modell következtében ennek vételára hátha mérséklődik. Ez azonban csak egy halovány remény, hivatalosan információ ez ügyben még nem látott napvilágot.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés