Hirdetés

Az Ouya androidos játékkonzolja lehet a négyes számú versenyző?

A minap érdekes hírek keringtek az interneten egy bizonyos játékkonzolról, amely a piac jelenlegi szereplőihez képest minden szempontból más stratégiával kíván sikeressé válni. Az Ouya elnevezésű projekt bizonyára az „Oh Yeah” felkiáltás fonetikus leiratából született, amely egy Android alapú konzol ötletét takarja. A jelek szerint a koncepció lényege, hogy magát az eszközt roppant olcsón, a pletykák szerint 99 dolláros áron lehessen beszerezni, valamint a futtatható játékok is ingyenesek lennének.


[+]

Ezek után jogosan merül fel a kérdés, hogy üzleti szempontból ez vajon hogyan termelhet profitot, amire a leglogikusabb válasz, hogy valószínűleg virtuális reklámfelületekben gondolkodnak az illetékesek. Arról egyelőre még semmit nem lehet tudni, hogy az aktuális androidos játékok közül lehet majd válogatni, vagy esetleg egy dedikált „Ouya Market” is a repertoár részét képezné, amely saját fejlesztésű programokat és elsősorban olyan alkalmazásokat tartalmazna, amelyek megjelenése tévére optimalizált. Mindez a megfelelő hardveres háttérrel és egy praktikus kontrollerrel párosítva teljesen hihetőnek tűnik.


[+]

Persze még csak terv szintjén körvonalazódik a projekt, és néhány számítógépes modellen kívül egyelőre semmilyen kézzel foghatót nem mutattak be, de a szkeptikusok megnyugtatása végett olyan neveket említettek meg, mint Ed Fries volt Xbox elnök-vezérigazgatót, valamint Yves Behart, a One Laptop Per Child egyik kulcsemberét, és még hasonló kaliberű embereket, akik közösen dolgoznak az Ouya fejlesztésén. Kíváncsian várjuk, hogy a szegmens nagy öregjei és az egyre népszerűbb online játékszolgáltatások mellett hogyan és milyen formában tud majd érvényesülni az Ouya, már ha egyszer valóban színre lép.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés