Hirdetés

A Nintendo még hisz a kézikonzolok erejében

A Nintendo jelenleg az érkező, Wii U nevű masinára koncentrál, de nem szabad elfelejteni a kézikonzolok piacán versenyző 3DS-t sem. Utóbbi jól kezdett megjelenéskor, de az átütő siker elmaradt. Pedig a Nintendo biztosan tudja, hogy mi a siker kulcsa, hiszen az előző verziókból félelmetes mennyiséget adtak el, de a 3DS valahogy nem találja a helyét.

Shigeru Miyamoto, az IGN-nek adott interjúban elmondta, hogy a Nintendo elégedett a 3DS képességeivel, így a korábbi gyakorlattal ellentétben nem gondolkodnak továbbfejlesztett modellekben. Ehelyett a cég már bőszen tervezi az új generációs kézikonzolt. A megjelenés nyilván még távoli, így a Nintendo 3DS évekig köztünk marad, de valahol ez jelzi, hogy a japán vállalat sem elégedett az eladásokkal.

Arról semmilyen információ nincs, hogy mit tudhat az új generációs gép, illetve mikor lesz a start, de ez nem meglepő, hiszen a polcokon egyelőre csak a 3DS található meg, a fejlesztések csupán a háttérben folynak. Az azonban biztos, hogy a japán cégnek nagyot kell durrantania, hiszen a kézikonzolok piaca már nem olyan, mint régen. Ma már az okostelefonokra is rengeteg játék van, és alapvetően ez okozhatja a kézikonzolokra való kereslet általános visszaesését is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés